Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  2,80 zł , zmiana od tamtej pory: -37,86%

Re: Jak wyniki PMPG?

Tak jak pisałem, wyniki okazały się dobre a nawet bardzo dobre. Tylko nikogo już to nie interesuje.

Condo hotele, gry, nowe technologie. To jest to, co ich intereseje. Tylko to nie jest konsolidowane w wynikach. Spółka w Szwajcarii tez nie wiadomo po co jest i co była prezes tam robi. 
Jak się znajda kupcy na te tytuly prasowe, to będzie wystrzał. Jak ktoś chce, może czekać. Któregoś dnia może będzie wystrzał. Mi zostalo już niecale 20k akcji. A przez pare lat miałem na roznych rachunkach ponad 100k. Długo naiwnie wierzyłem, ze bedzie coś z tego. Wyszło tylko tyle, ze spółka nie była warta ani 1 zl ani 6zl. Wróciła gdzie jej standardowa wycena.. Dobrze, ze ten skup jest, to można było te akcje spółce odsprzedać.
Nie trzymam złych emocji długo, wiec nie mam zamiaru pisać złych rzeczy o tym co się tu działo. Teraz jest dużo lepiej, wyniki sa, bilans jest zdrowy. Ale przyszłości nie rozumiem. Straciłem ostatecznie pozytywne nastawienie kiedy pani wiceprezes kupiła akcje nie wiadomo od kogo, zamiast zebrać je z rynku. Jak chcą między sobą handlować, to ok. Ich decyzja. Tylko kiedy kupuje się z rynku, to człowiek myśli, ze cos dobrego może będzie się działo. A tak nie wiadomo o co chodzi.

Kończę moje komentarze na tym wątku. Nie mam na pewno zamiaru wracać i pisać o przeszłości. A tym, którzy trzymaja, życzę wystrzału. Będą wiedzieć przynajmniej co wtedy zrobić. :)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PMPG -0,29% 1,70 2026-02-20 16:41:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.