Dnia 2017-07-03 o godz. 12:30 ~Maciej napisał(a):
> Cześć.
> Wezol ja uważam, że nie ma sensu odpowiadać na takie wiadomości, frustratów jest niestety pełno. Ja jestem na tym papierze b. długo, jak był dużo wyżej i wydawało się, że w końcu będzie jego czas na wzrosty, a spadł do 0,01 zł, dokupiłem i czekam na wzrosty, bo uważam że będzie wyżej.
> Cenię Twoje uwagi i rozważania i wiedzę, liczę na dalszą Twoją aktywność na forum Genesis.
>
> Pozdrawiam.
>
Dzięki za dobre słowo. Ja z reguły nie unikam dyskusji, nie mam powodu - nikogo nie próbuję oszukać, nie mam nic na sumieniu. To, że sugeruję, iż warto kupic akcje spółki, które ja już sam mam to jeszcze nie grzech. Ale może masz rację, przemyślę Twoją sugestię.
Co do czekania na wzrosty - czekamy przynajmniej we dwóch. Nie będę pisał, że jesteśmy skazani na wzrosty, bo na giełdzie, jak obaj wiemy, różnie bywa. Ale szanse - co też obaj wiemy - są ogromne. Temat marihuanowy powinien przynieść za chwilę zalew inf ze spółki, jak tylko ustawa o marihuanie medycznej wejdzie w życie. Czy te infa wywołają kosmiczne wzrosty, to druga sprawa. Z kolei bardzo mnie intrygująca zagadka z bazą paliwową, patentem i linią technologiczną do produkcji paliw z plastiku może szybko rozwiązania nie znaleźć. Tam jest cała masa domysłów. Najważniejsze, że - koniec końców - tez powinna przynieść wzrost kursu. Nawet jak sprzedadzą to za mniej niż kupili, czyli 33 mln zł. To i tak byłoby dwa razy tyle, ile spółka jest dziś warta na giełdzie. Jest na co czekać - i w krótszym, i w dłuższym terminie.
A ważniejsze chyba, że nie bardzo widać coś, co mogłoby przynieść nam poważniejsze spadki. Chyba jedynym realnym zagrożeniem byłaby jakaś duża, tania emisja. Np. po 4 grosze, bo przypominam , że tyle wynosi wartość nominalna akcji, więc taniej wydrukować akcji się nie da. Ale znowu- pewnie obaj pamietamy, że w lutym walne Genesis przegłosowało jedynie malutką emisję - nie więcej niż 4 mln 858 tys. 637 akcji. Dokładając obecne 195 mln 141 tys 363 akcji mamy jak w pysk równo 200 mln akcji. No ewidentnie przymiarka do łatwego scalenia. I to jest ciekawe, bo oni z alertów na NC to uciekną i przy groszowym kursie... Więc co - myslą o rynku głównym? Ja bym tego nie wykluczał.
I jeszcze jedno- oni wciąż nie ustalili ceny tej małej emisji. Za to napisali, że ma posłużyć realizacji strategii spólki i takie tam... To po ile będzie ta emisja? Może jesli nawet z tym zdobyciem dzięki tej emisji kapitałów na rozwój to bajer, to chodzi o zasugerowanie rynkowi jakąś wysoką ceną emisji, że Genesis a za chwilę Medical Cannabis jest warte wiele więcej? A nawet jak ta cena będzie niska, to przy tej liczbie akcji - niestraszna.
Naprawdę, jest na co czekać, przy minimalnym - moim zdaniem - ryzyku. Pozdrawiam serdecznie. I wierzę, że kurs wyjdzie dużo wyżej od ceny, po której wcześniej kupowaleś. No, po scaleniu to na pewno :-)