jakis rok temu mialem podobny dylemat, poniewaz pzu mialo kosmiczne ceny polis, a ja chatke kupilem, nie to zebym polecal ta firme, bo nie wiem, czy nie bedzie problemow, jak cos sie stanie, ale najtaniej mieli w hestii, w miare duzo ryzyk. i ubezpiecz sie od OC w zyciu prywatnym, to kosztuje okolo 30 zl, na 200000, jak komus cos zrobisz (zalejesz mieszkanie sasiadowi, pies go pogryzie, czy cos, dziecko cos zmajstruje, przywalisz w cos rowerem) to ubezpieczyciel to pokrywa. szukalem w wielu firmach, porownywalem ceny i tam mi w miare ok wyszlo. aha - wazna uwaga: wybierz ubezpieczenie czesci ruchomych wg ceny odtworzeniowej a nie rzeczywistej, skladka kosztuje wiecej, ale mozesz obnizyc wartosc ubezpieczenia, zeby sie zmiescic w danym przedziale cenowym skladki. w ubezpieczalni dobry agent tobie wyjasni, dlaczego tak,a nie odwrotnie. mnie zrobiono w bambuko troche, ale w tym roku, jak bede polise odnawial, to podpisze wg odtworzeniowej. co do porownywarek, to szkoda czasu, tylko kilka firm, ale przez nie poznasz, ze rozpietosc cen polis jest ogromna!