Czesc, czesc Pati. Czy szczepionki Moderny, Mabiona moglyby miec zwiazek z produktami Blirta nie wiem, trzeba poszperac, czy to jest mozliwe. Tak jak pisalem, kupilem i trzymam Blirta miedzy innymi ze wzgledu na rozwoj sektora diagnostyki molekularnej. Dzieki covidowi branza mogla rozwinac sie duzo szybciej, co widac po Blircie, ktory dzieki zyskom z covidu zaiwestowal w laby, produkcje, certyfikat i to super. Jednoczesnie dzialo sie to w czasie negatywnego sentymentu do spolek uwazanych za covidowe. W ostatnich tygodniach bije sie z myslami czy dobrac, bo mam swoj pakiet nawet nieco wiekszy niz na poczatku planowalem. Mam rozne przemyslenia czemu czlonek rady kupowal. Raczej nie po to zeby stracic, a przypuszczam, ze wiedze ma wieksza niz my. (Czy byly komunikaty czy ta osoba miala juz akcje Blirta?) Hipotetyzujac, mozna zalozyc wiele wariantow czemu kupowala, np. ta osoba przewiduje, ze kurs przestanie spadac / urosnie ze wzgledu na potencjalne dobre informacje dla spolki, druga opcja: kupuje przewidujac ze spolka zostanie zdjeta z gieldy, ale wykup przymusowy po sredniej z danego okresu, bedzie i tak wyzszy niz cena po ktorej kupowal ostatnio. Kluczowe teraz jest to co planuje zarzad, z jakiej drogi skorzysta. Chyba nikt z nas nie umie oszacowac jakiegos sensownego prawdopodobienstwa co zrobi Prezes, dlatego kupno czy sprzedaz teraz tez ciezko ocenic. Oczywiscie nie traktujcie tego wpisu jako porady inwestycyjnej.