Dnia 2016-04-25 o godz. 20:35 ~Motyl napisał(a):
> obecnie *oficjalnie* Plocica ma wiecej akcji Orphee niz Cormaya
>
> moim zdaniem Cormay poszedl na tym etapie pod dofinansowanie, z czego osobiscie sie ciesze,
> teraz beda rozgrywac Orhpee , podciagna wyniki za 1 polowe roku, a moze nawet za caly rok
> Cormay do 1 kwartalu 2017 nie jest w stanie generowac zyskow
> zysk,*w zasadzie brak straty* ktory Prezes obiecuje bedzie wynikiem polaczenia
>
> jezeli popatrzymy na terminy to nalezy sie spodziewac wprowadzenia analizatorow w 2 polowie roku, co oznacza, ze zarabiac zaczna po 5do12 miesiecy , czyli teraz tylko na Cormayu info pod analizatory a na Orhpee wyniki
>
> oczywiscie moge sie mylic, dlatego nalepiej rozlozyc kase = dzisiaj 60 do 40% na Orphee
> moim zdaniem parytet wymiany bedzie 1 do 1 go, lub na korzysc Orphee
> negatywne na Orhpee jest brak plynnosci, ale teaz z tej przyczyny latwiej podcignac kurs w odpowiednim terminie
>
> niestety jak bedzie korekta na rynkach to tutaj takze,
>
> pozdrawiam,
>
więc jak komuś nie przeszkadza mniejsza płynność, to teraz czas na Orphee każdy grosz więcej na Orphee to lepszy bilans Cormay i więcej kasy dla Łapińskiego przy ewentualnej wymianie,
idealny termin na sprzedaż akcji to 30 czerwca
korekty na rynkach przy takiej strukturze akcjonariatu jaka jest na ORP się nie boję, tu kurs ustawi "niewidzialna ręka rynku"
mnie zastanawia coś na czym zupełnie się nie znam, znajomy z rynków finansowych powiedział, że podstawowa zasadą inwestowania na rynkach finansowych przez fundusze jest złota zasada jeśli na czymś za dużo tracisz zamknij pozycję, goście z branży dziwią się, że do tej pory tego Łapiński nie zrobił, no to kiedy zrobi? może dzisiaj zaczął
wszyscy zakładają, że analizatory do końca roku będą, a co jeśli dziś Płocica wie, że nie będzie do końca roku żadnego analizatora? jak wtedy zagra Łapiński? mam nadzieje, że chcąc skrócić pozycję Łapa będzie chciał ją skrócić wysoko
wiec czy analizatory będą czy ich nie będzie dowiemy się pod koniec roku a do tego czasu kurs rośnie,
dla mnie jak zwykle 100% Orphee 0% Cormay, bo nie lubię tłoku i nie lubię ryzykować