CDP offtop
W CDR kluczowa informacja o zmianie kursu to potwierdzenie że silnik RedEngine2 pozwala na skuteczne patchowanie. CDP wypościł grę w trakcie operacji na otwartym sercu i poprawki były wprowadzane adhoc bez poważnej kontroli versioningu. Teraz CDP wprowadza bardzo istotne zmiany organizacyjne wdrażając techniki agile i cross-departamentowe zespoły, które mają wypracować bardziej efektywny pipeline, w szczególności współpracy miedzy devteam i grafiką oraz marketingiem.
To czy im się udaje jest szalenie trudno wywnioskować, ale sygnały cdpu szukałbym w obserwacji zatrudnienia managerskiego i przecieków o uporaniu się ze skutecznym wprowadzaniem zmian i contentu do RE2.
Jeśli chodzi o moje typy gamingowe to podałem przykłady nie najlepsze z możliwych, ale takie których szansa na wzrosty w obrębie kilku lat,są bardziej prawdopodobne niż Platige jako developera gier.
Mnie także bardzo cieszy merytoryczna dyskusja o potencjalnych produkcjach filmowych. Chętnie poczytam o waszych pomysłach i opiniach o konsolidacji sił PLI wokół filmów.