Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  19,44 zł , zmiana od tamtej pory: -57,10%

Re: Arctic po 16zl

Obecnie te dwie trzymam:
Bumech: +7,41% dzisiaj (+88,11% miesięczie)
Sunex +5,31% dzisiaj (+24,42% miesięcznie)

Ja już nie wiem, gdzie te pieniądze wkładać.
Arctic widzę, że też ostro: +43,57% miesięcznie.

Fakt, na Suneksie przeszło dwa tygodnie czasu zmarnowałem, stoję na plusie i czekam tam na 20 zł.
Jak kolejny atak na 20 zł się nie uda, to chyba wylecę na stop lossie, żeby tak czasu nie marnować przez wiele dni.

Ogólnie to fajny rok jest, można wybrać sobie ze 2-4 spółki i bez większej paniki długo trzymać.
Minus taki, że jak mam więcej spółek niż dwie, to widzę, że coś rośnie szybciej i mam ochotę przerzucać kasę do tej szybciej rosnącej, i tym samym coś sprzedać.
Jak mam dwie spółki, to jest naturalny stan zdrowej dywersyfikacji i łatwiej niczego nie dotykać.

Arctic ciągle mam na oku i pewnie kupię w którymś momencie.
Może zacznę tutaj jakiś "magazyn" pieniędzy robić, po wyprzedaniu czegoś, co mi nie odpowiada.
Nauczyłem się, że tej spółki nie kupuje się na tydzień czy nawet miesiąc, bo można trafić w jakieś gorsze tygodnie ; )
To jest typowe miejsce na longa, i niech tak jest jak najdłuższej.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ARCTIC 0,48% 8,34 2025-11-28 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.