Dnia 2015-08-17 o godz. 14:11 kowal2200 napisał(a):
> Drogi kolego,
> te fundusze nie są od tego co mają mieć w portfelu tylko są częścią misternego planu i mają w nim swój udział. Zrozumiałem to ok. rok temu po lekturze memorandum informacyjnego dotyczącego obligacji a wcześniej zastanawiałem się po co zostały stworzone. Właścicielami faktycznymi akcji Biomax jest pan Kaczyński który poprzez KRONOS CAPITAL SPÓŁKA Z OGRANICZONA ODPOWIEDZIALNOSCIA który ma ok. 70% akcji oraz pan Koy a w zasadzie jego matka gdyż on sam ma liczne problemy finansowe i kłopoty z komornikami co wrzucałem już na forum i było szybko kasowane gdyż komuś nie jest na rękę wyciąganie prawdy na wierzch. Więc Janina Koy kontroluje ok 15% akcji poprzez fundusz krzak MAX INVESTMENTS SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ.
> Obligacje posiadają iluzoryczne zabezpieczenie w postaci zastawu na akcjach funduszu krzaka co nie ma strony internetowej ani numeru telefonu KRONOS CAPITAL. Czyli w dużym uproszczeniu jeśli kasa się skończy i nie będzie za co spłacić obligacji to obligatariusze dostaną tak naprawdę bezwartościowe akcje zamiast gotówki, którą wyłożyli na zakup obligacji. A zarząd powie że przecież mają akcje, które mogą sprzedać, oczywiście za bezcen i pod warunkiem że będą jeszcze notowane na GPW.
> Osobom dociekliwym polecam lekturę w/w memorandum i zawartej w nim wyceny spółki zrobionej przez zaprzyjaźnionego księgowego oraz opisanymi czynnikami ryzyka. Po przeczytaniu niech każdy sam sobie odpowie na pytanie czy kupił by obligacje.
brawo kowal lepiej tego nie mozna bylo napisac.Ps a lilka wasza guru byla tu podstawiona zeby przedstawic spolke jak w najlepszych perspektywach