Forum Jak grać na giełdzie? +Dodaj wątek

Re: 4 kogoś kto się dorobił na forexie ?

Mi się udało w ciągu 5 lat z 10.000 zrobić 100.000, a potem w ciągu kolejnych pięciu lat ze 100.000 zrobić 500.000. oczywiście z biegiem czasu coraz mniej relatywnie (nie nominalnie) ryzykowałem. I to wcale nie znaczy, że w kolejnych latach mogę wszystkiego nie stracić, jeśli będę grał dalej. To zawsze jest hazard, nie ma żadnej gwarancji skuteczności jakiejś strategii. Tym nie mniej pokazuje to, że jest to możliwe, przynajmniej chwilowo, tymczasowo.
Grałem na kontraktach terminowych FW20 na GPW. Oczywiście żadnych problemów z wypłatami, czy płynnością handlu (oczywiście mówię o domu maklerskim, a nie o płynności samego rynku, który choć całkowicie scentralizowany i regulowany, może "wyprawiać" to co mu się żywnie podoba).
Kusiło mnie żeby zagrać na forex, ale nie do końca rozumiem nawet sprawy techniczne. Przykładowo, na GPW zdarzało mi się trzymać otwartą pozycję przez 6-7 miesięcy (oczywiście z rolowaniem, którego koszt jest w praktyce marginalny). O ile dobrze rozumiem, na foreksie byłoby to albo niemożliwe, albo nieopłacalne. Po drugie wszystkie te "kanty", o których piszesz i o których inni piszą, odstraszają.
Zapisz się na bezpłatny newsletter Bankier.pl