ale zrozum że mi to koła wacusia lata, czy ktos chce kupic czy nie. To jest indywidualna sprawa kazdego inwestora.
Ja tylko mówie o tym , ze tu jest mocna szansa na poteżny zwrot z zainwetowanego kapitału i nie mowimy tutaj io LATACH rozwoju , tylko prostym fakcie ze jesli za kilka miesiecy / rok czasu oakze sie ze CC jest sprzedawany w Upfroncie za np 400 M PLN --- to z racji kasy jaka napłynie do spółki i racji zapewne wypłaty duzej puli z tej kasy Inwestoroom w postaci Dywidendy ---to Kurs akcji nie bedzie sie bujał w okolice 10 PLN , nie bedzie nawet sie bujał w okoolicy Obenych historycznych MAxów --poniwaz przy 40 PLn kapitalizacja spółki wynosiłaby 300 M PLN.
Kurs akcji prawdopodobnie bedzie sie bujał w min okolicy 100 PLN --- przy wycenie ok 780-800 M PLN . skąd to wiem ??
Bo SCP po zgarnieciu 100 M $ wypłacił dywidendy 233 M PLN akcjonariuszom , czyli ok 85 PLn na akcje . przed odcieciem dywidendy kurs wynosił 310- 320 PLN wiec kapitalizacja wynosiła ok 860 M PLN . Stopa dywidendy wyniosła ok 25% .
Dlatego jesli dojdzie do tego dealu jesli spółka zgarnie te 360 -400 M PLN , to z tej kasy wypłaca sowita dywidendę - Jesli przeznaczą na nia np 300 M PLN --to wyjdzie ok 38 PLN na akcje , jeśli powtorzyłby sie schamat z SCP i stopa dywideny byłaby ok 25% to kurs spółki wyniosiłby 4* 38 = 152 PLN czyli 1.2 MLD PLN .
ale nawet jesli kapitalizacja wynosiłaby 800 M PLN to i tak kurs byłby powyzej 100 PLN przy no stopie dywidendy 37% ---przy załozeniu ze 300 M PLn przeznaczyliby na dydwidende ( mogłoby byc mniej lub wiecej wszystko zalezyu od UMOWY i tego ILE kasy zasili spółke z CC i byc moze PP ).
wiec jak widzisz nie chodzi mi o NAGANIANIE , czy sranie w banie , ale o przedstawienie pewnych SZANS jakie tu moga sie pojawić , bo szanse na to ze CC pójdzie za gruby szmalec są i to sa one spore, wiec warto to sobie przemyslec przekalkulowac Ryzyko vel potencjał zysku i podjac decyzję.
Moim zdnaiem kupowanie obecnie na poziomach kursowych z czasów gdy debiutował na rynku w 2018 jest obarczone małym ryzykiem patzrac na to JAKIE INFA o wielu jego projektach spływają na rynek. Przypomne ze w ramach Integracji CC z robotami chińskimi Prezes mowił ze to moze byc tez okazja do zainteresowanie CHinczykami ich systemem kardiologicznym ArtiClip , wiec tu juz wchodzimy na wielowymiarowosc ciekawych dotyczacych ich kilku systemów od CoolCryo poczynajac na MiniMAX kończąc.