Przecież to wydaje się oczywiste, że skoro tu jesteśmy to jesteśmy zainteresowani losami spółki jak i może część z nas (troli spadkowych :D ) chcemy kupić taniej na LT. Nie widzę zupełnie sprzeczności aby w ST być nastawionym na spadki i czekać na głębszą korektę by zakupić fajną spółkę na LT.
A im więcej emocji widzę na forum i obrzucania błotem każdego kto choćby odważył się pomyśleć głośno, że spółka może przejść w korektę i wybić dołem z tej dystrybucji tym bardziej mnie to utwierdza, że jest duża szansa na fajną korektę i zakup po dobrych cenach. Papier grzany od roku, wszystkie super niusy już w cenach, wszyscy wiedzą że firma zarabia i zarabiać będzie ale jak widać nie ma napływu nowego kapitału, który by ciągnął kurs w górę, czyli???? Jest zbyt drogo i kapitał czeka na lepsze ceny a że na papierze siedzi kupa nerwowych i drobnych inwestorów to czego więcej trzeba? Jeden słabszy raport i widzimy się 30% niżej.
Czy tak się stanie? Nie wiem, ale spekuluję że są na to większe szanse niż na to że spółka w najbliższych tygodniach zaskoczy nas super ekstra hiper wynikami. Będzie fajnie jeśli zaskoczy miło wówczas jakaś podbitka pod górną bandę i być może przez kolejny kwartał albo dwa będziemy się obijać w zakresie 20-26PLN. Taki scenariusz też jest możliwy.
Osobiście liczę na to, że jednak się obsunie do tych 14-16PLN co uważam na LT super okazją a czy rynek mi ją sprawi to już tylko czas pokaże i wyniki spółki. Nikt tu siedzący i piszący o wzrostach czy też o spadkach na kurs w sposób trwały nie wpłynie, takie jest moje zdanie. Powodzenia.