www.money.pl/gospodarka/leszek-czarnecki-stracil-kontrole-nad-idea-bank-przypominalo-to-nacjonalizacje-zakladow-przez-bolszewikow-6593493465582400a.html
A wiecie MOI UKOCHANI PISOWCY kto zebrał z forumowiczów najwięcej "likes" ponad 3 lata temu? Otóż ten komentarz ( będzie proroczy, autor trochę się pomylił odnośnie największej sprzedaży obligacji GetBack przez Alior i PEKAO ale panstwowe banki też sprzedawały ) - a mi i tak odsetki codziennie rosną od odszkodowania i to więcej niż inwestycje niekajkiego Pinokio:)
To co jednak wydarzyło się wokół Idea Banku wprost wskazuje na mafijny charakter działań rządzących państwem osób. Fakt, że BFG tak na dobrą sprawę torpedował wszelkie plany naprawcze i nie pozwalał na obsadzenie stanowiska prezesa banku, to najlepsze przykłady chęci wykończenia banku. Co do zaangażowania Idea Banku w sprzedaż obligacji Getbacku, to chciałbym zwrócić uwagę na fakt, że o ile dobrze kojarzę, najwięcej ich sprzedał Alior Bank i Pekao też. Nie słyszałem, aby został za to ukarany. Nie słyszałem również, aby postawiono prezesowi tego banku jakiekolwiek zarzuty karne. Tutaj panuje zupełna cisza. Cytując klasyka: "Przypadek? Nie sądzę".