Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,87 zł , zmiana od tamtej pory: 6,15%

przemyślenia

spółka ładnie się rozwija, produkuje substancje , które są środkami niezbędnymi do zaspokojenia podstawowych potrzeb każdego człowieka (surfantykaty dla mydeł, szamponów itp..), zatem mało wrażliwa na wahania koniunkturalne.... Spółka poprawia wyniki, i płaci aktualnie 7% dywidendy...na dodatek jest tania.... biznes się kręci, inwestycję z poprzednich okresów zaczynają przynosić przychody, zadłużenie jest akceptowalne, organizowane są dni inwestora- czyli spółka dba o dobry PR, uważam ze to jedna z lepszych spółek, które maja perspektywy na wzrosty... jednak nie będzie tutaj z dnia na dzień 100% zysku (raczej), gdyż jak widać spółka jest nie grana przez spekulantów, gdyż w obiegu mało akcji, a jak ktoś ma i dobrze przeanalizował, to wie co ma i nie sprzeda z zyskiem 20%, skoro w 3 lata to na dywidendzie wyciągnie ( a jeszcze perspektywa kursu, który ma pole do wzrostu)... Zatem spekulanci nie mają czym za bardzo obrócić i robić szumu, dlatego jest pozorny marazm.... uważam, ze pozorny, bo wydaje mi się, że ludzie cierpliwi trochę dobierają od zniecierpliwionych i czekają.... tez przez jakiś czas chciałem się pozbyć (mam zakup po 1,78), jednak przy takich wynikach i dywidendzie żałuję, że nie dobrałem po 1,5-1,6 jak było.... i uważam, ze długoterminowo są małe szanse na straty, gdyż w dywidendzie w najgorszym wypadku się odzyska, a spółka widać uklepała dno i nie powinna niżej niż 1,5 spaść (chyba ze prezesi będą sypać, lub jakiś akcjonariusz większy będzie tonął i wyrzucał akcje w rynek.... ale to raczej nie przez fundamenty spółki tylko czynniki po stronie akcjonariuszy... tak sądzę).. ..
wiec uważam, że warto dobierać i wchodzić.... przy obecnych cenach jest atrakcyjnie i spokojnie... 
a jak będzie?... zobaczymy....
najgorsza rzecz to jakieś zmiany w ustawach, czyli polityka, która może zachwiać rynkiem, poprzez np jakieś zmiany w vat itp, np. na produkty chemiczne.... ale ryzyko polityczne jest aktualnie na każdej spółce (patrz-briju). Nie jest to spółka jednego produktu, jak CI Games, czy nie ma tutaj akcjonariusza Skarbu Państwa, który ratuję kopalnie....
W kontekście powyższego myślę, że na obecnych poziomach i obecnej sytuacji spółki i otoczenia inwestycja jest atrakcyjna. Ja przy spadku dobiorę na 99,9%.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PCCEXOL 0,25% 1,98 2026-05-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.