Dnia 2023-05-10 o godz. 11:57 ~info_W_drodze napisał(a):
> https://www.bankier.pl/wiadomosc/INVESTMENT-FRIENDS-SE-Informacja-o-rozliczeniu-zobowiazan-Emitenta-wnikajacych-z-uchwaly-Nadzwyczajnego-Walnego-Zgromadzenia-z-dnia-19-04-2022-r-Information-on-the-settlement-of-the-Issuer-s-liabilities-resulting-from-the-resolution-of-the-Extraordinary-General-Meeting-of-19-04-2022-8449781.html
>
> Wszystko. jest opóźnione ..Trzeba czekać.
>
> Cierpliwi będą wynagrodzeni.
https://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/45029291,investment-friends-capital-se-2-2023-zlozenie-zobowiazania-typu-lock-up-przez-patro-invest-oue-submission-of-a-lock-up-agreement-by-patro-invest-oue
Ten komunikat jest moim zdaniem odpowiedzią czy długo będzie trzeba czekać. Nie wiem dlaczego nie ma go na Bankierze. Jeśli Patro ma lock-up tzn., że jest z kimś dogadany. Nie ma innego wytłumaczenia. Nie robi się lock-upu dla siebie, żeby zapewnić siebie, że przez pół roku nie sprzeda się sztuki akcji. Dlaczego ktoś "wymógł" takie zobowiązanie? Odpowiedź jest tylko jedna: aby Patro-invest nie skorzystał ze wzrostu kursu akcji i nie wysypał ich w rynek. Wiem, że wielu z Was straciło na inwestycjach w spółki Patrowicza, ale tutaj logiczne myślenie podpowiada tylko jeden scenariusz. Obecnie jest 1 375 000 szt. akcji w wolnym obrocie. Ludzie to zaledwie 3,5 mln złotych!!! Patro nie może wysypać przez kilka miesięcy czyli horyzont czasowy jest krótki. Zestawiając spółki Patrowicza, których kapitalizacja wynosi (wynosiła) kilkaset milionów, abstrahując od rzetelności tych wycen i uzasadnienia (dla spekulantów to rynek ma rację, tak zarabiamy) gra jest prosta: ryzyko przy tym kursie jest naprawdę minimalne, a potencjalna stopa zwrotu może być olbrzymia. Do tego dochodzi stosunkowo krótki horyzont czasowy wyjścia z inwestycji. Dla miłośników teorii gier - absolutna okazja inwestycyjna. I mam jeszcze do tego mały zakład: jeśli uda się zarobić w ciągu 6 mcy na tej Spółce, czy bylibyście gotowi oddać 5% zysków na jakiś bardzo szczytny cel? Jeśli ktoś ma pomysł to bardzo proszę o przedstawienie. Pozdrawiam i życzę zysków.