Witam,
Planuję otworzyć punkt gastronomiczny typu fast food. Znajdywałby się on moim zdaniem w dobrym punkcie. Blisko są zlokalizowane akademiki, 2 szpitale, gimnazjum, nieopodal znajduje się kilka barów ( w których nie ma gastronomii). Klientom oferowałbym głównie różne odmiany kebaba, różnorodne sałatki, a także hamburgery, hot-dogi, zapiekanki, zimne napoje.
Chciałbym rozpocząć wszystko od podstaw tzn. mam upatrzone miejsce,w którym chciałbym postawić budkę, zapewnić jej pełne wyposażenie, podłączenie do mediów itd.
W związku z tym nurtuje mnie kilka kwestii:
1. W jaki sposób odbywa się zdobycie pozwolenie w Urzędzie Miasta na postawienie w wybranym przeze mnie miejscu owego punktu?
2. Chciałbym nawiązać współpracę z firmą, w której zaopatrywałbym się w niezbędne składniki do produkcji. Stąd moje pytanie: Czy warto współpracować z taką firmą? Najbardziej obawiam się o jakość dostarczanych produktów, bo wiadomo, że smak, jakość w tego typu działalności jest bardzo ważna
3. Tak jak napisałem wcześniej chciałbym zacząć wszystko od podstaw. Dlatego chciałbym napisać dobry biznesplan, a następnie postarać się o dotacje na ten cel. Czy z tego typu działalnością mam duże szanse na uzyskanie dofinansowania?
Z góry dziękuję za pomoc :)