Forum Windykacja

Pomocy..Komornik na pensji

Witam. Kilka lat temu, będąc jeszcze w związku podpisałąm kredyt, kartę kredytową..wszystko miałąm na siebie. rozwiedliśmy się, i po latach okazało się, że mąż nie spłacił tego. komornik zajął mi pensję, spłaciłam pierwszy kredyt. cieszyłam się, że w końcu odżyję, pospłacam swoje zaległości, bo w końcu dostanę całą pensję.niestety dwa dni przed wypłatą księgowa wezwała mnie, i pokazała kolejne zajęcie. 4,5 tys. zł.jestem zrozpaczona. samotnie wychowuję syna, jestem na wynajętym mieszkaniu, nie mam alimentów, a komornik z pensji zabiera mi ok 850 zł miesięcznie, pozostawiając mi 950 zł na życie.
w chwili obecnej mam już zadłużenie w czynszu dwu-miesięczne, grozi mi odcięcie prądu, i nie wspomnę o fakcie,że syn do tej pory nie ma wszystkich książek do szkoły.(uczy się w 2 klasie gimnazjum )
Moje pytanie brzmi : co mogę zrobić aby pomniejszyć kwotę zajętą przez komornika??
czy komornik może zmniejszyć ją o połoe? tak abym mogła spłacać jednocześnie jakoś żyć? czy może wystosować jakieś pismo do banku o wycofanie tego i zawarcie ugody na spłatę bezpośrednio do banku?? co robić? boję się, że strace mieszkanie. nie mam z czego żyć.
Przepraszam że się rozpisałąm, i proszę o jakąkolwiek odpowiedź. pozdrawiam
  • Pomocy..Komornik na pensji Autor: omelni