Forum Giełda +Dodaj wątek

"Pierwszy Franczyzobiorca typu Blue Tax Group Partner już działa&qu

25. lutego przy ul. Włodkowica 1 we Wrocławiu odbyło się uroczyste otwarcie biura franczyzobiorcy modelu opracowanego i oferowanego przez Blue Tax Group S.A. – Blue Tax Group Partner. W samo południe wzniesiono toast za sukces i realizację ambitnych planów, jakie ma pierwszy franczyzobiorca typu Blue Tax Group Partner – pan Bartosz Antoniewicz.

Dlaczego zdecydował się Pan na wybór franszyzy oferowanej przez Blue Tax Group???

W dobie kryzysu coraz więcej firm, również zagranicznych wprowadza oszczędności, które wiążą się z przenoszeniem centrów usług outsourcingowych do tańszych lokalizacji, bądź powierzenie zewnętrznym firmom obsługi księgowej, prawnej, czy podatkowej. Kierując się przysłowiem „W życiu są pewne dwie rzeczy – śmierć i podatki” bez obaw podjąłem decyzję o założeniu firmy i przystąpieniu do Sieci Partnerskiej Blue Tax Group. Przez wiele lat mieszkałem w Kanadzie i tam dla wielu firm i korporacji korzystanie z usług zewnętrznych firm jest niemal naturalne. Myślę, że rynek usług outsourcingowych ma tak duży potencjał i – paradoksalnie do obecnej sytuacji – nadal będzie się rozwijał.

Czy zastanawiał się Pan nad samodzielnym działaniem w branży outsourcingu usług?

Nie mając zbyt dużego doświadczenia w tej branży, postanowiłem skorzystać z gotowych już pomysłów na biznes. Dzięki rozpoczęciu działalności z Blue Tax Group S.A. mogę liczyć na wsparcie pod każdym względem, a w szczególności wsparcie merytoryczne ze strony specjalistów i ekspertów, działających w tej branży od lat. Jestem pewny, że mając tak doświadczonego partnera będę mógł rozwijać swoją działalność i pozyskiwać zagranicznych klientów i inwestorów, którzy zdecydują się w Polsce otworzyć swoje centra usługowe.

Zegary, które wiszę w głównym korytarzu biura symbolizują strefy czasowe?

Tak. Wśród nich znalazła się NewDelhi - stolica Indii, które uznawane są za centrum światowego outsourcingu. Polska z uwagi na swoje położenie, niskie koszty wynajmu biur i niskie koszty działalności, a także dzięki wykwalifikowanej kadrze posługującej się językami obcymi powoli staje się potęgą usługową. W Krakowie swoje centra mają takie firmy, jak Motorola, czy Delphi. W Łodzi swoje centrum ulokował Philips, we Wrocławiu mamy centrum HP, oddział IBM, centrum rozwoju oprogramowania Simens, obsługę księgowo-finansową Volvo . Polska jest bardzo atrakcyjnym krajem dla zagranicznych inwestorów.

Jakie są plany Blue Tax Group Partner na najbliższe miesiące?

Chciałbym się skupić na pozyskaniu zagranicznych firm, które będą chciały oddać obsługę księgową zewnętrznej firmie. Duży potencjał upatruję w firmach z Anglii, Kanady i USA. Chciałbym również nawiązać współpracę z Brytyjsko-Polską Izbą Gospodarczą (BPCC) lub innymi tego typu organizacjami, które mają dostęp do sieci kontaktów izb handlowych m.in. w Europie .

Jakie wsparcie otrzymał Pan ze strony Franczyzodawcy?

Otrzymałem pakiet szkoleń, dzięki którym otrzymałem niezbędne know how wypracowane przez Blue Tax Group S.A. w ciągu kilkunastu lat działalności. Franczyzodawca pomógł mi w znalezieniu wysoko wykwalifikowanej kadry. Otrzymałem niezbędną pomoc w wyposażeniu biura w meble i sprzęt komputerowy.

Czy komuś szczególnie poleciłby Pan uruchomienie placówki franczyzowej proponowanej przez Blue Tax Group S.A.?
Przyszłością jest outsourcing usług doradczo – finansowych. Jeśli ktoś myśli o rozwoju i budowie własnego Biznesu w tej branży na pewno warto oprzeć się o sprawdzone i wypróbowane modele biznesowe. Blue Tax Group S.A. posiada trzy modele franczyzowe, które różnią się zakresem samodzielnie świadczonych usług przez franczyzobiorcę.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BELEAF -1,96% 3,00 2025-10-31 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.