Inwestowałem przez chwilę w HH i mocno przyglądałem się spółce. Jest to podmiot niewiarygodny, żyjący z komunikatów i ewentualnych podbitek kursu, nie z biznesu.
Podbitki, jeżeli są w nie uwikłani indywidualni inwestorzy, są źródłem wiszenia na spółce przez lata.
Spółka podpisuje umowy z podmiotami, które często prowadzą siecią koneksji do właścicieli HH, czyli robią biznesy sami ze sobą. Raz zapomnieli wyczyścić WHOIS (właściciela domeny) jednej z takich spółek i krótką drogą można było dojść do wniosku, że właściciele HH i wspomnianego podmiotu mają udziały w jednej organizacji.
Trole grający na podbitkach powiedzą, że to spółka spekulacyjna, natomiast do spekulacji tu daleko. Tu nie ma mięsa, fundamentów, zdrowego biznesu, a spekulacje przejawiają się sztucznymi podbitkami mającymi skusić indywidualnych inwestorów.
Od pandemii i sprzedaży testów, po roboty dezynfekujące i zestawy dla NATO oraz CZIPY podskórne - to tylko bieda-marketing.
Nie dajcie się zwieść.
Spółka zapycha raporty wiadomościami z branży, jakby potrafiła wykorzystać trendy, co jest bujdą.
Wpis ku przestrodze. Ja od wielu miesięcy trzymam się z daleka, wszedłem i widzę, że zupełni nic się nie zmieniło.