Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  32,48 zł , zmiana od tamtej pory: 4,86%

Nie musicie się martwić o wyniki za 3Q2023.

Każdy kto aktywnie handluje na xstation widzi nr ID swoich pozycji.
Jeżeli ktoś otwierał transakcje w okolicy początku i końca kwartału może po odjęciu oszacować ile mniej więcej było zawieranych transakcji.
Mam taką okazję że w tym kwartale otwierałem pozycje 3 lipca i dzisiaj również.
Do końca kwartału pozostało ponad 8 dni sesyjnych i na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć że jest całkiem OK.

Danych za poprzednie kwartały nie podam gotowych na tacy, jeżeli jakiś trol chce wejść w dyskusję niech sobie najpierw sam policzy.
Wnioski:
  • Istnieje korelacja między ilością transakcji a obrotem w tys. lotów wykazywanym w raportach
  • Nie istnieje korelacja między ilością transakcji a zyskiem netto (sic!)
  • Nie istnieje korelacja między ilością transakcji a przychodami.
Dlaczego w takim razie stwierdzam że wyniki za 3Q2023 będą dobre?
Aby zawierać transakcje: zarówno na rynku akcyjnym, akcji ułamkowych, jak i CFD potrzebny jest depozyt.
Przyczyny mogą być dwie:
  1. Napływ nowych klientów ze świeżym depozytem gotowych do handlu
  2. Inwestorom dobrze idzie, nie tracą i ciągle mogą zawierać nowe transakcje.
Tutaj nadmienię, że klient zarabiający na rynku jest bardziej zyskowny od tego który przyjdzie, przerąbie depozyt i nie wróci przez długi czas. Nagony tego nie rozumieją, stąd wbijam im szpilę.
Jakiego wyniku więc się spodziewam za 3Q2023?
Odp: Pomiędzy 50 a 300 mln netto.
( i już słyszę ten rechot Haha ale powiedział co wiedział).
Taka jest odpowiedź, bo spółka prowadzi działalność w sposób nienaruszony. Nie ma odpływu klientów, nie ma spadku aktywności. Handel trwa, inwestorzy ciągle zawierają nowe transakcje. Nic się złego nie dzieje.
PS. dla hejterów: (1) tak, wiem że transakcja otwarta nie jest równa tej rozliczonej.
(2) tak, wiem że za sprawą akcji ułamkowych zwiększa się liczba transakcji i w jej sumie rośnie udział tych stricte akcyjnych.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
XTB -0,70% 34,06 2023-12-07 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.