Gdzie my idziemy?
Można zastraszyć sędziów, nieposłusznych prokuratorów czy nawet skromnych forumowiczów Idea Bank jak ja!
Ale po co to wszystko?
Prawda i tak wyjdzie na jaw.
Ponownie żal mi Was - kto Wam takie idee i herezje podsunął? Widać, że nie czytaliście poezji Mickiewicza, Słowackiego lub Broniewskiego. A prozy Sienkiewicza lub Prusa - też nie czytaliście!
PS. Celowo napisałem jak za Stalina, bo nie uważam, że PRL to był aż taki zły okres. Ale to nie ten kierunek, Moi Kochani Pisowcy - Wy ponownie jak z przejściem z gimnazjum do podstawówki chcecie wracać do czegoś do czego nie można wrócić z róznych przyczyn. Żal mi Was Moi Ukochani Pisowcy - myślałem, że to ja jestem Don Kichot, ale to Wy lepiej się nadajecie do tej roli! Tylko przez przypadek krzywdzicie wielu ludzi i wielu grup społecznych - niedługo będziemy mieć jeden bank, jeden CPN, jednego Prezesa i każdy będzie miał po równo 3 tys zł pensji - to co robicie jest złe, czasy gospodarki socjalistycznej się skończyły i kapitalizm niestety pokazał tutaj wyższość - a im mniejsza ingerencja Państwa tym generalnie lepiej dla produktywności, PKB per capita i wartości dodanej. Z szacunkiem jak zwykle do Moich Ukochanych Pisowców - Mike75