Zauważyłem że pojawiają się hipotezy na temat blokowania kursu. Muszę przyznać że tez zauważyłem pewien opór na 55zł. Jaka jest prawdziwa przyczyna oczywiście nie wiem. Wątpie by słowa trolli spadkowych były prawdą czyli że ktoś kto kupował po 40 zł oddaje teraz by zainkasować skromny moim zdaniem zysk. Skromny w perspektywie przejścia na GPW i premiery Winter Survival która może podbić rynek i niebotycznie zwiekszyć zyski jeśli powtórzy lub przebije sukces Gas Station Simulator. Premiera Road Diner Simulator również może dać ogromny sukces, jeśli przyjmie sie nie gorzej niż GSS. Z mojej perspektywy kurs i wycena akcji obecnie nie ma większego znaczenia, mam zamiar utrzymywać pozycję najkrócej do premiery WS a na ten moment za realny okres inwestycji uznaje wyniki finansowe za 2024 rok ze względu na inne premiery oraz możliwą premierę Road Diner Simulator również w 2024 roku. Można mnożyć hipotezy, oczywiście nie poznamy przyczyny ale można by domyślać się na wiele sposobów, co jest powodem blokowania kursu o ile takie zjawisko ma miejsce i jedna z teorii mogłaby brzmieć następująco: większy podmiot zbierał akcje dużo wcześniej zaliczając również skup gdy kurs znajdował się najniżej, za półtora tygodnia Drago zadebiutuje na GPW co zwiększy płynność. Czy nadmierne pompowanie kursu teraz byłoby korzystne w perspektywie miesięcy? Mogłoby przynieść niepotrzebne zawirowania na kursie po debiucie na GPW. Kilka spółek w historii NewConnect i GPW takie coś zaliczyło- pompa jeszcze na New Connect pod przejscie na GPW a później realizacja i rozczarowanie. Tutaj kurs kształtuje się bardzo stabilnie. Brakuje jedynie płynności, pojawiły się nawet sesje gdy obrót wynosił około 20k pln. Do tego "baton" na podaży i to mogło skutecznie odstraszać ulicę od podjęcia decyzji o wejściu. NIE WIEM. GDYBAM. Jeśli to prawda to pytanie czy większy gracz już wyzbierał tyle ile zaplanował. Kiedy odblokuje kurs? (oczywiście jeśli takie coś ma miejsce, zaznaczam że tylko teoretyzuje) Czy moment przejścia na GPW jest odpowiedni? 16 października zostanie 4.5 miesiąca do premiery gry, która jest określana jako największy dotychczasowy projekt. Bo tak Drago mówi o Winter Survival. Jak jest w rzeczywistości nie mam pojęcia. Mogę tylko głośno się zastanawiać. Na forum padały wyliczenia ile spółka może zarobić jeśli sprzeda się tyle samo sztuk WS do GSS, oraz perspektywa innych tytułów takich jak AC i RDS. Takie szacunki wyglądało przewspaniale, jak będzie zweryfikuje przyszłość, tak samo jak to kto z wygłaszających swoje teorie ma racje. Jeśli chodzi o mnie to mogę powiedzieć tylko tyle, że utrzymuję swoją pozycję, ustaliłem horyzont na ten moment jako publikacja wyników finansowych za 2024 i zamierzam bacznie śledzić sytuację, dobierając podczas lokalnych korekt. Jestem dobrej myśli