Dnia 2009-10-06 o godz. 11:40 ~kasabian napisał(a):
> Dnia 2009-10-06 o godz. 11:31 ~anty napisał(a): > Mozna pomarzyc o dywidendzie.
A skad wiadomo o cenie 13zl > ? i chetnym na spolke? <
> ploty a o dywidendzie nie ma nawet co marzyć bo kasa jest potrzebna na rozwój a nie żeby rozdać <
Jak ja uwielbiam czytać takie nowatorskie rozwiązania. Kasa jest potrzebna na rozwój a nie żeby rozdać...Człowieku nie przyznawaj się kto Ciebie uczył czym jest dywidenda i czemu służy bo to Twojemu mentorowi dobrego świadectwa nie wystawia. Ciekawe czy taką samą brednię gotowy Jesteś powtórzyć akcjonariuszom spółek, gdzie dywidendy są wypłacane raz na kwartała albo raz na miesiąc, od czasu kiedy Ty nawet w marzeniach nie byłeś. A jak spółka potrzebuje środków na rozwój to niech przeprowadzi nową emisję. Skoro jest spółką zaufania publicznego (nieprawdaż, że notowanie na giełdzie pozwala na takie określenie) to nie powinna mieć problemów z pozyskaniem kapitału na rozwój. Ale przecież jak ktoś wygłasza charakterystyczne teorie dla polskich licencjonowanych mistrzów świata to wszystko wie najlepiej więc polski licencjonowany mistrzu świata możesz sobie dalej marzyć o czymś takim jak dywidenda. Szczególnie taka wypłacana regularnie co kwartał lub co miesiąc od .....1933 roku...Baw się dobrze i nie zmuszaj się do udzielania mi jakichkolwiek odpowiedzi. Nie mam w zwyczaju dyskutować z polskimi licencjonowanymi mistrzami świata.