Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  11,00 zł , zmiana od tamtej pory: 2,73%

Gruba linia odcięcia i odpisy =>> Czyste konto p. Blochera

Zakładam, że ten rok będzie czasem sprzątania, wyciągania tzw. trupów z szafy itd.
W mojej ocenie nowy Prezes zamknie rok na dużym minusie po to by pozamykać wszystkie nierentowne realizacje pokazać prawdziwy wynik i zacząć rok 2024 z czystym kontem pracując na swój wynik.
Co stanie się z kursem w tym czasie ciężko gdybać. Jeżeli spadnie wystarczająco to może warto wejść w tą spółkę, czy w ogóle spadnie czy rynek już to zdyskontował i czeka by Blocher wyprowadził spólkę na wyższy level kapitalizacji.
Do tej pory nie maiłem Unibepu w portfelu ale zacząłem się przyglądać i obserwować działania spółki oraz zachowanie kursu.
Być może część kapitału zostanie tutaj jeżeli założenia nowego Prezesa zaczną się przekładać na działanie firmy.
Też zakladacie że rok 2023 zamknie się na duży minus czy może prognozujecie inną przyszość i wynik na spółce?

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
UNIBEP 1,35% 11,30 2025-10-31 16:29:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.