Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,90 zł , zmiana od tamtej pory: 379,44%

do tych co na polu minowym 04.12.2015

Szanowni amatorzy Rodacy jacy tacy,
Tak jak wam zapowiadałem, bessa wchodzi w bardziej zaawansowaną fazę. Niestety ( dla was oczywiście ) jest to dopiero trzecia fala fali pierwszej cyklu. Już po niej widać jak agresywne będą dalsze spadki i nic dziwnego, ponieważ formacja bessy złożona z trzech fal
A B i C jest formacją korygującą cały miniony impuls wzrostowy od początku giełdy w Polsce.
Pierwsze dwie fale tej formacji, czyli A i B mamy już za sobą, a obecnie do głosu doszła fala C.
Fala C to prawdziwy zabójca. Fala C, to raj dla zakładów pogrzebowych i wynajmujących karawany.
Fala C moi drodzy, to lanie dla doradców finansowych wielu instytucji, ponieważ oni wyceniają spółki na podstawie wewnętrznej wartości akcji a to nie ma nic wspólnego z tym co się tu dzieje i będzie działo.
fala C moi drodzy, to nie strzyżenie owiec jakie odbywa się regularnie, ale ich zarzynanie.
Jeśli cały układ ABC będzie korektą płaską (co rzadko się jednak zdarza), to powinniście ręce do Boga wznosić w podzięce.
Jeśli jak mniemam fala C ustanowi korektę prostą z fal ABC, to na tym forum pozostanę tylko ja i mr.kuchar inni zostaną rozszarpani.
Od polowy roku ostrzegałem was, przed nadchodzącą bessą jak tylko zobaczyłem dywergencje pomiędzy wigiem a wigiem 20
Kiedy na końcu wigu powstała ogromnych rozmiarów spadkowa formacja Gartleya wprost krzyczałem do was i jasno wyrażałem swoją opinię na temat przyszłych losów naszego rynku. Co większość z was wtedy pisała o mnie i do tej pory wypisuje ?
Sami to dobrze wiecie. Wielu z was wieszało na mnie psy, nie mając bladego pojęcia o czym piszę i przed czym przestrzegam.
Kiedy wspominam od niechcenia, że jestem najlepszym analitykiem technicznym na forum Bankiera, to wbijcie to sobie wreszcie do głowy raz na zawsze, jak amen w pacierzu, bo nie podlega to najmniejszej dyskusji i nie dlatego, że tak twierdzę, ale dlatego, że tak właśnie jest.
To z czym teraz macie do czynienia, to dopiero pierwsza fala bessy. Potem przyjdzie korekta a potem znów sikać ze strachu będziecie.
Podejrzewam, że niestety, wielu inwestorów instytucjonalnych przerażonych tym co się obecnie u nas dzieje w popłochu wycofuje się na złamanie karku i nie wrócą, nie wrócą przez długie kilkanaście miesięcy. Zrozumcie wreszcie, że bessa musi być proporcjonalna czasowo do fali hossy, a jej agresywność zależy od mądrości formacji politycznej, która nami w danej chwili rządzi oraz ogólnej sytuacji na świecie. Dookoła mamy konflikty zbrojne, kłótnie pomiędzy państwami i zamachy. Gdzie w takich warunkach może rodzić się jakakolwiek większa fala wzrostowa na giełdach. Pieniądz potrzebuje spokoju i stabilizacji a tu jedynie galimatias dookoła.
Jedyne co wam teraz mogę poradzić moi szanowni koledzy, to przyjmijcie moje orędzie skierowane do społeczności giełdowej, jako mój dar serca dla was i troski o wasze zdrowie i zdrowie waszych zrujnowanych rodzin. Powiem tak, teraz jest już za późno na cokolwiek. Musicie tą falę przetrzymać niestety, zaciskając odbyt mocno, ewentualnie korzystając z pieluch dla dorosłych.
Potem przyjdzie fala odreagowania w postaci znacznego wzrostu. Wielu będzie przekonanych, że to już ostateczny koniec spadku i wraca hossa. Niestety, to będzie jedynie korekta a potem ?
Potem ci co nie sprzedadzą umrą.

Kolorowy wiatr
pozdrówcie ode mnie prezesa
bo to uczciwy i mądry gość i dba o dobro akcjonariuszy jak nikt.
chyba też go podziwiacie

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
SUNEX -1,71% 4,32 2025-11-13 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.