Forum Giełda +Dodaj wątek

do 17 grudnia bez zmian

Słuchajcie - tak jak pisałem kilka dni temu - w tym tygodniu przewiduję jeszcze więcej straszenia - no i je mamy i to nie ze strony byle kogo - sama rodzina królewska się w to włączyła.

Wypowiedzi Księcia Błażeja właściwie nie ma co komentować - arogancja, która z niej przebija jest znamienna od początku tej całej sprawy. Dowiadujemy się, że jesteśmy frajerami, którzy nie skorzystali z podstawionej pod pyszczek wspaniałej oferty na miarę '6 tygodni egzotyki'. Najpierw firma została uśpiona, a jej kurs zaniżony do śmiesznej wartości, a potem zaoferowano nam łaskawie 7.35, ups 9.45 - cenę marzeń, za akcje, w które większość wtopiła dużo więcej oszczędności swojego życia - myślałem, że tacy landrynkowi chłopcy (znamienni dla dzikiego kapitalizmu lat 90-tych) już powymierali w tym kraju. Jednak się myliłem. To mój cały komentarz do słów Księcia.

Spoko, Spoko - traktuję jako kolejny wytwór bajki Księcia, być może nawet sam Książę przybrał taki nick na chwil kilka, w ramach intelektualnego dialogu z samym sobą, a więc właściwie nie powinienem w ogóle komentować. Poruszony jednak został istotny temat - procedur dotyczących zniesienia dematerializacji akcji i "obowiązków" (podkreślę to słowo) spółki wobec akcjonariuszy. Właśnie zbieram informacje prawne dotyczące takiego scenariusza, na teraz powiem tylko - jeżeli się on ziści, to mogę zapewnić, że będę spółce patrzył na ręce non-stop, czy tych procedur pilnuje i odpowiednie działania prawne podejmował, kiedy tylko dopatrzę się jakichś uchybień, łącznie z przysłowiowym 'krzywo naklejonym znaczkiem na kopercie'. Ale oczywiście bez popadania w mściwość i arogancję, która charakteryzuje Księcia. Myślę, że znika tutaj wykreowany sztucznie przez 'Spoko Spoko' dylemat, czy aby firma będzie łaskawa mu w kopertce przysłać to co mu się prawnie należy. Takiego dylematu nie ma.

Kończąc ten post, osobiście do 17 grudnia czekam spokojnie na rozwój wydarzeń. Moje akcje są warte na tą chwilę 30PLN za sztukę.
W dniu 17 grudnia włączę się w dyskusję o ewentualnych prawnych konsekwencjach zniesienia dematerializacji - ochrony naszych interesów i jak możemy się nawzajem wspierać. Na teraz jeszcze jest za wcześnie na taką dyskusję (przynajmniej ja się w nią nie mam zamiaru włączać - wy róbcie jak chcecie).

Pozdrawiam serdecznie

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PERMEDIA -15,34% 8,00 2013-12-12 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.