Widzi mi się patrząc na te przyjęte zmiany w statucie co do zakresu działalności/ w 14 bodaj zakresach / ,że NTT ma jakąś nową koncepcję na dodatkową działalność . Oby .I prawdopodobnie po to skupuje akcje ,żeby mieć na to dodatkowe fundusze - bo jak wynika z uchwał WZ z 2015 i 2019 - to skupuje nie " w celu umorzenia " ale " celem dalszej odsprzedaży "- jak rozumiem z dużym zyskiem . Co prawda skup idzie im jak po grudzie , / skupili jak dotąd tylko kilkanaście % planowanego pakietu /- ale to mnie akurat nie dziwi - no bo to to trzeba być durniem albo dramatycznie potrzebować kasy ,żeby oddać papier za 2,40-2,50 zł jak nominalnie warty jest 6 zł , a księgowo 10 zł , przy C/WK - na śmiesznym poziomie 0,25 . Akcje powinny być po min.20 zł - przy skromnym C/ WK / znacznie mniejszym niże średnia GPW / - 2,0 , ja osobiście poniżej tej ceny nie sprzedam . Problemem NTT jest niestety b. tradycyjny i mało mobilny inwencjonalnie zarząd / może to się właśnie zmienia w zw. z tym nowym Statutem / no i niespotykanie mały free float / realnie ok. 8 % z formalnie wykazywanych 20 % , ale zdecydowana większość tzw. drobnych a rozsądnych inwestorów i tak nie sprzeda poniżej 10 zł tj. wartości księgowej tj.max ceny skupu wg Uchwały WZ z czerwca"19
Zarobią tylko cierpliwi ,frustraci wyprzedadzą się za grosze !.