Miodek który rzekomo znalazł tą pseudo rekomendację to pewnie ją sam napisał bo jak wytłumaczyć fakt iż została ona zrobiona o 17:10 jak sam autor napisał, a miodek 4 minuty później ją już napisał na forum, cuda, zdążył przeczytać, przekopiować i wysłać. Jestem przekonany że ten chłam analizę napisał miodek a później ją wrzucił na bankiera.
A teraz moje uwagi do autora
Twoja analiza jest bardzo nierzetelna i jest wielką ściemą, rozumiem że kupiłeś akcje pewnie dzisiaj patrząc na obroty i chcesz zarobić ale pomijanie istotnych faktów dyskredytuje Cię w moich oczach i powinno w oczach innych inwestorów. W całej swojej analizie pominąłeś najważniejszy fakt iż zysk netto wynika z aktualizacji wartości inwestycji aż o 5,765 mln w lipne BVT o którym nawet słowem się nie zająknąłeś. Bez tej aktualizacji inwestycji firma Kupiec miałaby z jej działalności którą tak zachwalasz straty 400 tysięcy złotych, nie piszesz nic o przepływach operacyjnych które są najważniejsze w firmie a te to tylko 456 tysi, c/zo to minus 25,56. Jeżeli kurs BVT utrzyma się na podobnym poziomie to Kupiec za I kwartał wykaże straty blisko 1,5 miliona i wtedy ciekawe co napiszesz tym którzy Cie posłuchali.
Kupiec przypomina mi novinę, gdzie jej spółka zależna Present 24 która jedzie na stratach jest niby warta 75 mln (ogromny balon) a Novina która ma większościowy udział warta jest 3 mln (czyli 20 razy mniej, a powinno być na odwrót)