Wejdźcie sobie w link i przeczytajcie punkt 7
link Jak ma cena akcji rosnąć,gdy sama spółka pisze:
"W krótkoterminowym horyzoncie czasowym wyniki finansowe Grupy Delko będą dobre i prawdopodobnie zbliżone do poprzednich. Sprzedaż obecna jest na poziomie zbliżonym lub lekko wyższym do analogicznego poziomu roku poprzedniego".Skoro zarząd pisze takie rzeczy w kwietniu,w szczycie Covidu,to co oczekiwać?
Od dawna wiadomo,że popyt na akcje spółek rośnie,gdy rosną oczekiwania,gdy inwestorzy spodziewają się znaczącej poprawy wyników.Tutaj spółka sama się odsłoniała informując,że
sprzedaż jest na zbliżonym lub lekko wyższym poziomie co rok temu.Ja większość akcji sprzedałem kilka tygodni temu,zostawiłem sobie tylko mały pakiet.Ciesze się,że tak zrobiłem,bo na innych spółkach zyskałem kilkadziesiąt procent.
Wiem,że kilku z was chodzi po forach innych spółek na Bankierze i zachęca do kupna Delko,tylko że to nic nie da,bo prawie każdy inwestor zanim kupi akcje danej spółki,wchodzi na strone spółki,aby zobaczyć mniej więcej jak przedsiębiorstwo działa i będąc na stronie Delko na dzień dobry czyta się punkty i jak się przeczyta punkt 7 to szybko odchodzi zainteresowanie spółką.