Obecnie jakoś przestałem wierzyć w szybką korektę na rynku amerykańskim bo jest bardzo silny ! ale liczę że niebawem będzie :) Myślę że niemcy spadną szybciej i pociągną za sobą europejskie indeksy ( widać słobość niemieckiej giełdy w porównaniu do amerykańskiej ) a dopiero one pociągną za sobą amerykę. Czyli czekam na korektę acz jak widać nie spieszno jej :) Faktem jest że zanim ona nastąpi to jako pierwsi muszą zacząć wychodzić ci najwięksi i po tych ruchach trzeba się starać wywnioskować jaka to będzie korekta - czy skromna czy dużo większa. Obroty nie są duże, ale to może świadczyć o tym że to kupuje ulica a grubi powoli jej oddają żeby ich nie wystraszyć. Dziś można bez problemu kupić Asbis w okolicach 27 zł - ja już się obkupiłem solidnie i czekam na większe spadki. Jakie jest niebezpieczeństwo że kupując w okolicach 27 zł przepłacimy ? ano takie że jak jutro znowu ruskie drony wlecą w naszą przestrzeń powietrzną to kurs może znowu spaść o 2-3 %. Oby tylko wojny po naszej stronie granicy nie było ( dron z ładunkiem wybuchnie w Polsce ) bo wtedy Asbis po 24 zł będzie w tym samym dniu.