Tak, tak - Moi Ukochani Pisowcy!
WSA - Zero z Godzillą gdyby był inny wyrok - zesłaliby tą trójkę sędziów nie do Bialegostoku ale na Syberię! Piszę to świadomie, gdyż powszechnie wiadomo o zsyłkach niepokornych prokuratorów!
NSA - obawiam się, że z uwagi na brak praworządności w Polsce ( to nie są moje słowa ale słowa TSUE ) wyrok będzie podobny.
I wtedy walka się zacznie na całego - w sądach europejskich gdzie będzie spełnione kryterium niezależności, bezstronności i obiektywizmu oraz profesjonalizmu - ta kwota powyżej po uwzględnieniu odsetek ustawowych w roku 2030 jest całkiem realna.
Sam temat resolution kwotowo to mały pikuś - tylko 1,59 zł za akcję + odsetki. Ale do tego dochodzą działania na szkodę spółki w latach 2018-2020 - ja wyceniłem łacznie w skardze do WSA je na ponad 18 zł.
Drugi temat - PEKAO na krzywdzie 70 tys. Polaków zarobił biorac pod uwagę wartość bieżącą inwestycji NPV wg moich obliczeń również przedstawionych do WSA 3 mld zł - czyli Panstwo na taką kwotę nas wywłaszczyło a żałowało skromnych sum odszkodowania, przynajmniej nawet nierynkowej rekompensaty!!!!!!!!!!!!!!!!!!