Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  2 250,00 zł , zmiana od tamtej pory: 33,96%

13 stycznia 2025

Witam 13 stycznia w poniedziałek.
Pod koniec ubiegłego roku, a dokładniej około miesiąca temu, kiedy
napisałem Wam, że nie będzie mnie do pierwszej sesji w Nowym Roku,
ostrzegałem was przez możliwym prawdopodobnym spadkiem i teraz
ten spadek na waszych oczach się materializuje. Rynku nie można zmusić, aby coś robił wolniej, czy szybciej. On robi to w swoim tempie.
W ubiegłym tygodniu napisałem na blogu, że doszło do zmiany trendu za oceanem i mamy tam początek rynku niedźwiedzia.
Wszystko odbywa się zgodnie z nakreślonym przeze mnie scenariuszem długoterminowym. Należy zaznaczyć, że na naszym rodzimym parkiecie mamy do czynienia z Falą Drugą korekcyjną stopnia Cyklu. Trend rynku jest spadkowy i to ten kierunek jest w tej chwili dla nas wyznacznikiem.
Nie umieszczę tu wykresu WIGu 20, ponieważ mam na nim pozaznaczane rzeczy, których nie chcę pokazywać wszystkim, nie mniej tym, co nie mają ze mną łącza satelitarnego, powiem w jakich miejscach wypadają punkty, które moim zdaniem dla rynku pod kątem Ralpha Elliotta są najważniejsze.
Szczyt na wigu 20 w interwale dziennym, to poziom 2600 dnia 20.05.2024
Fala A to 2193 dnia 8.08.2024. Fala ta jak widać była trójką, od razu widoczną i bezdyskusyjną.
Skoro tak, to na mocy prawa Elliotta Fala B powinna być skomplikowana
i trudna w opisie. Tak też i było. 
Fala B to skomplikowany układ korekty pędzącej, która zakończyła się moim zdaniem na poziomie 2329 dnia 9.12.2024.
Teraz jesteśmy przy fali spadkowej C, która pomału się rozwija.
Jeśli tak jak dotychczas mój scenariusz miałby się sprawdzić, to czekają nas, tak jak pisałem przed świetami, znaczne spadki.
Powtarzam to jeszcze raz, abyście mieli tego świadomość.
Dla posiadaczy moich książek oczywiście dostępny jest w każdej chwili
mój wykres wigu 20, na bierząco weryfikowany i tego wykresu należy się trzymać. Pozostałym pokazałem, to co najważniejsze. Mam nadzieję, że mając na względzie swój własny interes, naniesiecie to
o czym Wam napisałem na własny wykres.

chodzik księżycowy.wordpress.com
  • 13 stycznia 2025 Autor: polonez_as-dur
  • Re: 13 stycznia 2025 Autor: samkam

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
FW20 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.