• dziś.. Autor: ~mm [193.93.89.*]
    spory pakiet poszedł jednorazowo
  • Re: dziś.. Autor: ~Matah [89.228.234.*]
    Ktoś dobrze zainwestował przed... dywidenda?
  • Re: dziś.. Autor: ~Ja [188.147.36.*]
    Znowu okradną wszystkich i dywidendy nie wypłacą jak rok temu.
  • Re: dziś.. Autor: ~Bak [83.0.156.*]
    Ty się dobrze czujesz? Owszem dywidendy nie było, był natomiast skup akcji po 20zł szt. To też jest forma dzielenia się zyskiem z akcjonariuszami. Normalne na zachodzie, tylko u nas wielki płacz nie wiadomo czemu. Ja tam swoje zarobiłem.
  • Re: dziś.. Autor: ~mm [193.93.89.*]
    racja, w tym roku jeśli będzie skup to chyba po trochę wyższej cenie
  • Re: dziś.. Autor: ~Ja [188.147.36.*]
    Skup?tylko nie od każdego wzięli.
  • Re: dziś.. Autor: ~Jarko [37.47.216.*]
    Każdy może się zgłosić na skup, nawet z mniejszymi pakietami, wystarczy do swojego maklera zadzwonić, skup jest bardzo korzystny z punktu widzenia wskaźnikowego spółki
  • Re: dziś.. Autor: ~Bak [77.252.46.*]
    Dokładnie jak mówi Jarko. Zgłosić może się każdy, natomiast nie robi się tego wystawiając akcje normalnie na sprzedaż na rynku. Należy zadzwonić telefonicznie do maklera. Przy czym oczywiście nie sprzedasz wszystkich akcji po cenie skupu, gdyż jest redukcja - inni też chcą zarobić, a przede wszystkim Jakubas :) W zeszłym roku redukcja wyniosła chyba ok. 15%.
  • Re: dziś.. Autor: ~mm [193.93.89.*]
    15 procent około można było sprzedać tzn że redukcja był 85 proc w przybliżeniu - usciślając gdy ktoś kupił akcje po ok 17 zł to juz mu sie opłaciło - choć przy tej cenie niewiele
  • Re: dziś.. Autor: ~Hehe [62.21.48.*]
    Wlasnie wywrozylam z fusow, ze skup bedzie po 25 :)
  • Re: dziś.. Autor: ~Jarko [37.47.243.*]
    Wtedy przed ogłoszeniem skupu akcje latały po 14zł, teraz przed ogloszeniem chodzą po 18zł, premie zawsze muszą dać więc pewnie będzie to w granicach 23-25zł skup, to b. Dobra cena
[x]
CNT 1,54% 13,20 2023-05-23 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.