Chciałbym zainwestować w sztabkę 100g złota, proszę o podpowiedz gdzie kupic, jestem z Wroclawia, najlepiej tranzakcja on line? Jest na rynku mnostwo firmy, ale zapłać a po 45 dni moze dostaniesz, wole uniknac takich przyjemmosci.
Od 1do 1000g
https://www.mennicakrajowa.pl/pol_m_Zloto_Zlote-sztabki-172.html?gclid=CjwKCAiAhbeCBhBcEiwAkv2cY2uEMRSPGKzZisGLLGTncLG1DCx_tUroEYG3vA9n6KUPF2wnRf7EshoCtbAQAvD_BwE
Taniej chyba nie będzie.
a jak kupić za gotówkę? Najlepiej anonimowo i nie kupić tombaku Np Wiedeń? jest jakies ograniczenie wysokości transakcji? I jak jest ze spreedem przy gotówce?
To prawda jest kilka takich mennic gdzie czeka się ponad miesiąc na dostawę, ogólnie jeśli chodzi o mnie to ja kupuję w mennicy skarbowej bo wysyłki złotych monet mają w 24h i też można do nich stacjonarnie zajść bo mają sporo punktów
Myślę że online to teraz najwygodniejsza i najbardziej korzystnie finansowo opcja. Ja bardzo lubię ofertę mennica skarbowa, możesz sobie spojrzeć, bardzo solidne miejsce i dobra obsługa.
Dnia 2021-07-26 o godz. 23:07 ~Martynka napisał(a): > Ostatnio kupiłam zloto i srebro z mennicaskarbowa. Mialam kase na zbyciu więc weszłam w inwestycję
A ja ci nic nie wierzę .Podaj ile, za ile i kiedy brałeś.
W skarbowej płacisz za punkty stacjonarne które są w każdym mieście wojewódzkim, obsługa, lokal kosztuje ale można kupić czasami od ręki, sprawdzić autentyczność na wadze albo spektrometrze - (u mnie w miescie gdy sie pytałem nie mieli) On line faktycznie droższe niż inne ale mona wybrać mennice np na spotprice.pl
Nie kupuj sztabek, lepsze są monety australijski kangur. W sztabki czasem dają wolframowe prety. Monety możesz sprawdzić sobie na linijce menniczej, dźwięki smartfonem, czy też spektrometrem.
Mennica Kapitałowa ma najtaniej złoto https://mennicakapitalowa.pl/product-pol-43-moneta-zlota-Australijski-Kangur-2021-1oz.html
Złoto warto jest moim zdaniem kupować w sprawdzonych miejscach. Dla mnie takim miejscem jest mennica skarbowa, mi pasuje tam wszystko - realizacja moich zakupów, ceny są też ok, nie mam na co narzekać :)
Mennica Zielona ma punkt partnerski we Wrocławiu, więc można sobie zamówić przez sklep i odebrać na miejscu, a przy zakupach powyżej jakiejś kwoty pracownik do rąk własnych dowozi.
Bezpieczenie i w dobrej cenie oraz dostępem od reki to mennica skarbowa w mojej ocenie wygrywa. Kilka sprawdzalem, ale do tej pory po prostu niezawodni
Jeśli chodzi o sztabki takie 100g, no i inne też to polecam Mennicę Skarbową. Moim zdaniem mają jedną z szerszych ofert jeśli chodzi o internet więc chyba warto zajrzeć i skorzystać ;)
We Wrocławiu drogo albo trzeba czekać. Nikt co niczego nie zagwarantuje w okresie tego czekania. Poza tym lepiej chyba kupić monety bulionowe, bo jest mniejszy spread i monety są trudniejsze do podrobienia.
A może warto jednak postawić na Mennicę Skarbową? Sama nieraz już kupowałam tutaj złoto i szczerze mówiąc oferta jest super. Wybór jest duży i realizacja zamówienia jest dosyć szybka
Myślę, że ta mennica skarbowa to jest dość dobre a na pewno sprawdzone i pewne miejsce na kupno złota w internecie. A może ktoś zna jeszcze jakieś inne godne zaufania miejsca?
Jeżeli chcesz kupić sztabkę złota i nie wiesz gdzie to polecam Mennica Skarbowa. Znajdziesz tam takie złoto za dobrą cenę i co najważniejsze te sztabki mają na miejscu.