Jak widzicie można utrzeć nosa chciwym funduszom którzy chcą zarobić na stracie akcjonariuszy. Dlatego spróbujmy tak jak w USA wziąć sprawy w swoje ręce i zrobić short squeeze jakiego jeszcze na polskiej giełdzie nie było! Każdy kto ma akcje niech dokupi choćby nawet kilka sztuk w tym tygodniu. Zakładajcie także wątki na forach, mediach społecznościowych jak FACEBOOK, WYKOP, INSTAGRAM, TWITTER, REDDIT. W nas jest siła w ludziach, akcjonariuszach. Niech te zagraniczne finansjery spadają z Polski i nie zaniżają kursów spółek na polskiej giełdzie. Do dzieła ludzie nie dajmy się! Trzeba puścić ich z torbami!
Prawda jest taka że te setki mionów w shortach wyjechało by po prostu za granicę a tak to może zostaną w Polsce i będą napędzać gospodarkę.. po co pluć na to co Polskie i dawać się golić zagranicy?
Podoba mi się ten pomysł, short squeeze w polskim wydaniu, czyli atak na ATH. W perspektywie dobre nowiny - patch 1.2, powrót do PS Strore i wreszcie wyniki finansowe za 2020 ma koniec marca:)
W sumie niedaleko pada jabłko od jabłoni. Myśle, że GameStop może pomóc, jako przykład. Nie wiem co tam się dokładnie stało, ale branża ta sama, CDP ma swój sklep GOG, a do tego jest szortowany. Byłoby nieźle jakby podobny scenariusz się ziścił.
Analizując GameStop to z 4$ w poł roku do 60$, a pozniej rajd na 120$.
Czyli CDProjekt z 200zł na 3000zł w pół roku, a później w jeden dzień rajd na 6000zł? Dobrze to policzyłem?
To wygląda dokładnie, jak Tesla :D
Czyli kupujemy, Fundom się StopLosty włączają i wtedy oni sami rakietę odpalają.
Zawsze śmiałem się z jadim, rakieta, północ itd.
Jednak chyba nadszedł czas, żeby wystrzelić rakietę na północ, fundusze jadim po Was gubasy w szortach!
Niemcy Sie dolaczaja do naszej akcji, jest artykul na onvista https://m.onvista.de/news/gamestop-vs-cd-projekt-red-diese-aktien-sind-der-reine-wahnsinn-430002711
Mam duży pakiet ale jutro dobieram choć miałem tylko trzymać. Za ten kop w jajka mógłbym nawet dołożyć choć przy tej cenie to jeszcze przy okazji zarobię