• I po legendarnym arbitrażu Autor: ~zxc [87.207.165.*]
    FM Bank
    "Sąd Arbitrażowy w Sztokholmie orzekł na korzyść funduszu, zasądzając wielomilionowe odszkodowanie. Jednak szwedzki Sąd Najwyższy nie potwierdził ważności wyroku, stwierdzając, że zgodnie z wyrokiem TSUE w sprawie Achmea, arbitraże między krajami UE są nieważne, a o poszczególnych sprawach powinny decydować sądy krajowe. Podstawą takiego uzasadnienia jest wyrok TSUE sprzed kilku lat. Oznacza to tylko tyle, że wyrok sądu arbitrażowego nie będzie miał żadnego znaczenia" - podkreślił Skiba w rozmowie z "GP". (PAP)
  • Re: I po legendarnym arbitrażu Autor: ~Mike75 [83.25.77.*]
    Znajdzie się rozwiązanie tak czy owak. Jeśli nawet decyzja NSA będzie niekorzystna, znajdziemy europejskie rozwiązanie - nie przejmuj się utratą nie swoich pieniędzy!
    Docelowo ludzie, którzy brali w tym udział mam nadzieję, ze będą siedzieć. Wszystko w swoim czasie - a czas biegnie na naszą korzyść.
  • Re: I po legendarnym arbitrażu Autor: ~zxc [87.207.165.*]
    Też mam nadzieje, że cały zarząd i właściciel tego cyrku będzie w końcu siedział.
    Okradzeni to są klienci Idea Banku - ty czerpałeś z tego zysk jako akcjonariusz.
    Poprzedni zarząd Idei -tak. Mam nadzieję, że będzie miał dobre towarzystwo kilku urzędników Pisowskich.
    O jakich zyskach człowieku Ty mówisz? Zostaliśmy okradzeni przez Skarb Państwa a Ty gadasz o zyskach?
    W twojej fantazji.
    Aby cię można było okraść musiało by być z czego.

Obracałeś bezwartościowymi papierami, a ich rzekoma wartość wynikała z oszustwa.
    Idź do psychologa, może ci pomoże.
    Bo inaczej czeka cię, alkoholizm rozwód a na końcu grzebanie po śmietnikach.

Czego nikt ci tutaj nie życzy.
    Tysiące ludzi przed tobą zostało wydymanych na akcjach, obligacjach korporacyjnych, TFI, piramidach finansowych
    i jakoś przeżyli.
    Przeżyjesz i ty. Tylko trzeba przestać żyć w świecie fantazji.
    Hehe, To Twoja wersja.
    Ja te ukradzione pieniądze przez BFG i Pekao odzyskam z procentem. To jest tak pewne jak składki wpłacane na PPK - i to jest moja wersja, Na tym kończę bezsensowną dyskusję, Pozdr.
    Odzyskasz, zaraz po tych co mają obligacje GetBack.
  • Re: I po legendarnym arbitrażu Autor: ~PanGrzesiek [83.27.220.*]
    Ej, A moję akcje to kto odkupi?
  • Re: I po legendarnym arbitrażu Autor: ~Taaa [5.173.8.*]
    Marzenia nic nie kosztują. Nic nie odzyskasz. Nawet Idea podawała w kolejnych bilansach że jest ryzyko tego co się stało. Pretensje do siebie.
  • Re: I po legendarnym arbitrażu Autor: ~Buchacha [31.182.233.*]
    Są tu tacy, którzy bardzo się tym jarali, a tu kicha.
  • Re: I po legendarnym arbitrażu Autor: ~Janko [83.31.102.*]
    Wszystkie Getiny powinny być zdjęte z giełdy by nie narażać inwestorów na straty.
[x]
IDEABANK 1,15% 1,59 2020-12-30 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.