Może i dotkniemy 3.8 ale raczej tylko na chwilę i na małym wolumenie... Trochę zaczynam żałować że nie wyszedłem po 4.90, a teraz to jest trochę już za późno, bo jak wyjdę to zapewne od razu ruszy... ważne że od 4.95 spadło na niskim wolumenie. Teraz to chyba jak piszesz większość wyczekuję informacji co dalej ? tj. jak moćno pandemia daję nam w kość i co z dywidendą ?
Analiza wsteczna zawsze skuteczna, nikt się nie spodziewał spadków a raczej przebicia 5pln i w UK 1 GBP.
Tu już sam nie wiem co jest dyskontowane - Brexit i zamieszanie z umowami? Czy chęć przedłużenia polskich przepisów do końca 2021 w sprawie niskiego oprocentowania?
Tak jak pisałem wcześniej - czekam do lutego na info o dywidendzie, wtedy ostro ruszy w jedna ze stron
IPF podaje ze info będzie z raportem rocznym wiec jeszcze trochę wyleszczania w UK i jedziemy na ponad 1GBP - szkoda ze u nas jest absolutny brak obrotow
Panowie, moja angielski słaby... Jak się wczytać w komunikat, to po prostu dali większe odsetki od zrolowanych obligacji... https://www.ipfin.co.uk/en/investors/results-reports-presentations.html a tu link, trzecie od góry. Przepraszam