Proszę ten gośc chce zarobić na CDA 71%....udało mu się ostatnio z OAT (+134%), CD Projekt (1655%), zwrot z portfela za 2019r. (+52%)....bede się od niego uczył......możecie jeszcze kogoś polecić? Dziś zainwestowałem w CDA 5k PLN.
Ten właśnie post pokazuje jaka cieni na jest na CDA.
GDZIE WRÓŻBITA chciałoby się wykrzyczeć.
Forum nie żyje, papier nie żyje (chociaż obroty dziś nieco ruszyły).
ten koles z bloga zainwestował w CDA całe 2000 pln, no niezle pocisna, za pare lat planuje wyjąć 1400 pln. Jak mu sie uda to przy takiej inflacji moze kupi sobie wtedy za to całkiem niezłej klasy lampke na biurko.
Ale tego kondoma jestem pewien. Masz książkowe objawy, poczytaj ekcyklopedie medyczną dla pustaków.
Mimo wszystko miło, że się uzewnętrzniasz, bo przynajmniej coś się dzieją na forum. Długo takiego wesoła nie było.
Aktualnie nie widzę powodu do niższej ceny.
Spolka sobie dobrze radzi.
Aktualnie jesteśmy nieco w marazmie, bo po wynikach za II kw cena buja się w okolicach aktualnej.
Myślę, że covidowcy się rozczarowali i kurs opadł (po wzroście od około marca do lipca 2020).
Niekorzystnie wygląda też free float, nieco poniżej 2%.
W tym momencie mamy kiszenie kursu. Obroty są tak małe, że aż kole w oczy.
Mimo to:
+ firma przynosi zyski i się rozwija - 1 powód do inwestycjj
+ firma dzięki się zyskiem - 2 powód do inwestycji.
W arkuszu zlecen są akcje na roznych poziomach i to wcale nie jakies duże luki. Po prostu czekaja na impuls. 15 grudnia ktos zebral kilka tysiecy wybiajac ponad 32zl nie czekał na okazje. Tutaj ewidentnie jest trzymanie i zebranie resztek w rece ktore nie beda oddawac przy wzrostach. Do tego wizja dywidendy , przy braku ruchu kursu to w sumie taka bezpieczna przystań. Kolejna kwestia to mało informacji ostatnio i niezrozumialy brak rozwoju w jakims kierunku...mogliby się rozrosnąć bo sytuacja sprzyja do ekspansji, tak czy siak Q4 może być 'dobry' bo ludzie oglądają coraz wiecej. Spolka na lata i tyle bo w subskrypcji jest potencjał. Nie oddam niżej jak 100zl i nie wazne jak bardzo bedą bujać kursem...wiec mam czas i pewnie wielu tu tak mysli ..moze dlatego cisza.
Ja troche mam ale strach wchodzic wiecej. Jakby trzeba szybko wyjsc, albo cos sie zmieni w prawie i kilka osob by zaczelo sprzedawac to wrecz zabraknie kupców. Co gorsze, przy tym ff spolka moze w kazdej chwili zarzadzic przymusowy wykup za grosze.