Nie wiadomo. Ja wchodziłem w PEPEES jako nowa osoba na gielde ponieważ :
a) Placila dywidende. Lokata dawała 0% - inflacja 5% (przynajmniej bo to sciema ze jest 3%. Widze po rachunkach) b) Wszystkie inne walory bylo napompowane. c) W poprzednich latach spółka byla zawsze na plus. d) Na szczescie nie ma jeszcze spekulantów, bo walor mało chwytliwy - ziemniak to przeciez nie allergo , wiec ulica tego nie kupi.
Podsumowując: Jeśli teraz sprzedam akcje to ze strata. I co zrobie z ta gotówka ? Pójde na inne akcje ? Skad pewnosc ze inne wzrosna ? Pójde wpłacić na lokate, która zostanie ograbiona przez inflacje ?
Zwyczajnie pogrywają z nami. Siedzę tu od 20 lat i zawsze tak było. Te ruchy w dół mnie nie ruszają. Jak by co jest takich 2 i taki 1 co powinni się martwić... Cierpliwość spółka ma dobre fundamenty.
Ja na forum publicznym na podzielę się takimi informacjami.
Ostrzegałem w czerwcu co będzie się działo , kto mnie posłuchał i sprzedał akcje przed dywidenda ten jest wygrany na ten moment.
Myślałem , ze kurs niżej jak 1,3 nie spadnie, ale teraz wszystko jest możliwe nawet okolice 1 zł.
Pepees bardzo drogo płaci za ziemniaki w tej kampanii , jeżeli znacząco nie wzrosną ceny skrobi może być z wynikami cienko i w następnych kwartałach.
jakby miało spaść do 1 zł. to rewelacja, wybiorę się wtedy na większe zakupy :))) nie zgodzę się z tym, że "kto sprzedał.... jest wygrany", co za brednie, no chyba że dla drobnych spekulantów wygrani to będą Ci co wejdą po 1 - 1,2 , choć raczej poniżej 1,2 to szanse są małe
Spółka jest mało płynna, wada i zaleta....
Tak czy inaczej docelowo raczej do przejęcia, pytanie kiedy i za jakie pieniądze...
Widać że popytu brak na poziomach 1.4+, podaż jak na razie dotarła do 1.3, po wynikach zobaczymy co dalej... Koniec września to początek kampanii, następny kwartał to prawdziwa kampania a ziemniaków podobno jest o 38% więcej...
To jest stabilny biznes i spółka wypłaca regularnie dywidendę. Jeśli nie jest Pan spekulantem co to rano kupi a po południu sprzeda to nie ma się co martwić. Jest okazja do kupna tanio.
W perspektywie 5-10 lat kurs wzrośnie o wartość inflacji + regularna dywidenda i duża szansa że w takim horyzoncie koniunktura ulegnie poprawie.
Poza tym prawie 90% akcji tej spółki jest w rękach udziałowców większościowych. Free float stanowi jedynie niewiele ponad 10%
Wydaje mi się że na chwilę obecną wyjście z inwestycji jest nie na miejscu. Zresztą te ostatnie spadki na maleńkich obrotach.
To bardzo dobra spolka. S0adla zerem obrotow. Tu moze 5proc jest w wolnym obiegu i nikt nie chce wzr9stu kursu. Insaiderzy kupuja wszystkie akcje. Wg mnie te od 1.7 do teraz w 80procentach kupił fund i faszczewscy