Co, piecze pupa ze nie kupiles? Probuj dalej naganiac na spadki, ale przy wartosci PePu 39zl za akcje i po zgodzie Uokiku, za 22 juz raczej nie dokupisz. Ale probuj naganiac na spadki, jak uwazasz ze to co wypisujesz na forum ma jakiekolwiek znaczenie
Mam pakiecik od marca takze nie bój sie o mnie :) po prostu biorac pod uwage obroty i to co widać w arkuszach mam trochę obaw skad taka wiara ze one-offowy wplyw gotówki do spolki spowoduje taką euforie, bedzie az tylu chętnych na te akcje po 40zl? Sądząc po wolumenach poza dzisiejszym dniem to mam obawy
Jak to co spowoduje euforię? Jak kasa będzie w garści to wycena i za nią wskaźniki wystrzelą. Arkusz zna tylko jeden sposób na zrównoważenie wzrostu majątku spółki - wzrost kursu akcji na giełdzie. To tylko tyle. Nic więcej nie potrzeba. To jest magia liczb ;)
Nie odpowiedziales na moje pytanie. Kto, widząc ze to obecnie praktycznie trup z zerowym zyskiem kupi te akcje tylko ze względu na one-off. Spolek z c/z znacznie ponizej realnych mozliwosci na GPW jest sporo
Czego nie rozumiesz? Transakcja wygeneruje 33 zł czystej gotówki na akcje, prawdopodobnie wszystko wyjdzie w postaci dywidendy, reszta aktywności nawet po wartości likwidacyjnej warta jest 2 zł, naprawdę według ciebie czysty cash 33 zł ma być warty np. 27 zł?