Spółka, która zwiększa zysk o 90% r/r wyceniana powinna być na wskaźniku C/Z ok. 30. Powyżej 16 mln zysku za rok to daje wycenę ok. 500 mln. Nie dajcie się zwieść "zmniejszeniu" liczby subskrybentów. To żadne zmniejszenie. Po prostu po hiperboli wzrost pozostał na ogromnym ale nieco mniejszym poziomie. Przed wakacjami sporo osób stwierdziło, że to nie najlepszy czas i tyle. Wzrost jest i będzie kontynuowany. Kursu również!
No właśnie. Koniec poprawiania wyników rdr. Utrzymanie wyników z pierwszego półrocza byłoby mega sukcesem, a jest wątpliwe, bo nawet w raporcie pisali, że Covid im bardzo pomógł.
Jak na razie wszystkie kraje jasno mówią, że drugiego lock downu nie będzie. Dopiero jego wprowadzenie dałoby pozytywny impuls. Bez tego będzie opodało do według mnie przedziału 15-20. Wtedy dopiero jakieś następne super wyniki uzyskane bez pomocy covida pozwolą kursowi rosnąć. Mniej więcej od takiego przedziału zaczęło gwałtownie rosnąć pod "kwarantannę" i do tego poziomu jest bardzo słaby akcjonariat, więc teoretycznie luka powinna zostać domknięta, akcjonariat przetrzepany i przemielony.
No bez przesady, że w podobnym procencie. Covid dał mega boosta przychodów i zysków. Przecież sama spółka o tym pisała w raporcie. Zresztą zrobić jak uważasz. Według mnie we wrześniu tu będzie przedział 15-20 zł, drugie pół rocze będzie wyraźnie słabsze od pierwszego, a w pierwszym półroczu 2021 będą osiągane wyniki wyraźnie gorsze rdr. I to będzie moment (publikacja raportu za q2 2021) kiedy spółka pokaże swoje realne możliwości i może być warto wejść, jeżeli zacznie prezentować jakąś strategię rozwoju. Ale wiadomo każdy ma swój scenariusz i swoje przewidywania. Życzę tym, którzy zostali z akcjami, żeby ich wersja się sprawdziła.
Ale czemu od razu, że "negatywne"? Mam merytoryczne, konkretne obiekcje. Jak przy spadku -12% ktoś pisal "lecimy na 50" to Ci nie przeszkadzało, ale marytoryczna dyskusja jest "beeee" bo ktoś ma inną opinię?
Chodzi mi o to... Po co piszesz na forum spółki która cię nie obchodzi. Jak pisałeś zero perspektyw, dno, spadnie i będzie spadać. Przyznaj się, że sprzedałeś i masz satysfakcję wbijać szpilkę innym. Ludzka rzecz ale, po co jak nie chcesz kupić? :)
Bo w kwietniu pisałem jakia według mnie czeka spółkę przyszłość w perspektywie kilku miesięcy ( i widzę, że nadal są osoby, które to pamiętają). Pojawił się raport, który był jednym z punktów zwrotnych mojego scenariusza, więc przyszedłem zobaczyć w jakim kierunku zmierza kurs. Jak zobaczyłem jakie bzdury niektórzy wypisują to dla zrównoważenia pokazałem jakie są minusy i zagrożenia. Czasem się uda na bankierze merytorycznie podyskutowac
Hehe zobacz jaka magia. W piątek 900 zachorowan. Przyszedłe nowy minister i już drugi, albo trzeci dzień jest 5xx. Nowy minister nawet lekarzem nie jest, a już cudów dokonał.