NIKT TEGO JUŻ NIE POWSTRZYMA. PRZYKRO MI. KIERUNEK+200 ZŁ/1 AKCJĘ. DZISIEJSZA AKUMULACJA, POPYT I OBROTY TO POTWIERDZAJĄ. ZAMKNIĘCIE NA MAXIMACH-105 ZŁ. DO ZOBACZENIA NA OTWARCIU SESJI.
4.2 miliarda kalitalizacji? Największy balon OZE. A tymczasem rząd zamierza wycofać się ze wspierania monterów fotowoltaniki ( mój prąd)i zająć się nowym programem. (MAGAZYNOWANIE ENERGI)
REALISTA -wprowadzasz w błąd inwestorów- zgłaszam cię do KNF -ZAPŁACISZ 200 TYŚ. ZŁ TO CI PRZEJDZIE SZULERNIA ..Ministerstwo klimatu zapowiedziało wspieranie fotovoltaiki przez najbliższe 8 lat z funduszy UE.Premier oświadczył że jego głównym celem jest obecnie rozwój i finansowanie bezemisyjnych żródeł energii.
Dnia 2020-08-06 o godz. 07:15 ~pik napisał(a): > REALISTA -wprowadzasz w błąd inwestorów- zgłaszam cię do KNF -ZAPŁACISZ 200 TYŚ. ZŁ TO CI PRZEJDZIE SZULERNIA ..Ministerstwo klimatu zapowiedziało wspieranie fotovoltaiki przez najbliższe 8 lat z funduszy UE.Premier oświadczył że jego głównym celem jest obecnie rozwój i finansowanie bezemisyjnych żródeł energii.
pik w pełni Cię popieram. Może dla innych w przyszłości będzie to sromotna nauczka, aby tak nie postępować. Spokojnego dnia-:)
Dnia 2020-08-06 o godz. 01:08 ~Realista napisał(a): > 4.2 miliarda kalitalizacji? Największy balon OZE. A tymczasem rząd zamierza wycofać się ze wspierania monterów fotowoltaniki ( mój prąd)i zająć się nowym programem. (MAGAZYNOWANIE ENERGI)
Bzdury opowiadasz, Kolego. Rząd ma rozszerzyć program Mój Prąd o przydomowe stacje ładowania samochodów oraz magazyny energii. Absolutnie nie ma mowy o żadnym wycofywaniu z programu!
Módlmy się o to aby rząd zaczął wspierać magazynowanie energii. Dlaczego ? Mój dobry znajomy, który jest pracownikiem firmy Columbus Energy poinformował mnie, że w najbliższym czasie podana zostanie informacja, iż Columbus Energy będzie budował magazyny energii. Własne magazyny energii pozwolą uwolnić się od prowizji pobieranych przez Tauron, który na dzień dzisiejszy zajmuje się magazynowaniem ich energii. Pozwoli to nie tylko na skokowy skok zysków ale na stworzenie Tauronowi dużej konkurencji co Columbus postawił sobie za zadanie. Columbus wprowadził już do sprzedaży magazyny energii z gwarancją żywotności 6000 cyklów co ma być przełomowe na naszym rynku.
W najbliższym czasie przeczytamy również o nawiązaniu współpracy z BP oraz wejście w sprzedaż ładowarek samochodowych.
A wyniki za q2 ? Ja wyniki +/- znam. Przekonacie się sami.
Jeśli nie musicie - nie sprzedawajcie akcji. W przyszłym roku tu naprawdę będzie grubo.
Kolego, ja również wstępnie znam wyniki i plany firmy na najbliższe lata i potwierdzam - ludzie nie wyprzedajcie się z akcji, przed wynikami będzie petarda.
Wiesz ile kosztują magazyny energii?
Obecnie magazyny energii dla prosumentów mają ROE>30 lat - bez sensu.
Rynek idzie nie w kierunku dedykowanych magazynów energii, tylko w kierunku wykorzystania najsensowniejszych rozwiązań, tj. wykorzystania do buforowania sieci/jako magazynów - baterii z samochodów elektrycznych, tych, które są zamontowane w pojazdach, a w przyszłości adaptowanych z akumulatorów o zmniejszonej sprawności (z rynku wtórnego).
Dnia 2020-08-06 o godz. 01:01 ~nyc napisał(a): > NIKT TEGO JUŻ NIE POWSTRZYMA. > PRZYKRO MI. > KIERUNEK+200 ZŁ/1 AKCJĘ. > DZISIEJSZA AKUMULACJA, POPYT I OBROTY TO POTWIERDZAJĄ. > ZAMKNIĘCIE NA MAXIMACH-105 ZŁ. > DO ZOBACZENIA NA OTWARCIU SESJI. >