Proszę państwa patrząć na sytuacje CDA to aktualnie tam rynek filmowy nie jest za bogaty, Był porucznik Kabura ale teraz chyba pomysł się skończył Trudno teraz wyjść z czymś nowym jak widać na załączonym obrazku
Ponad 7.5k filmów Premium i co najmniej drugie tyle bez premiuma, do tego co chwilę nowe gry online to mało? Wzrost ilości użytkowników w 2tygodniu marca o 10% i o 30% w trzecim tygodniu, więc jest zainteresowanie, jest kasa, byl wywiad z osobą z zarządu, że dodają nowe filmy. Nie jest źle.
Fakt, ale co to są za fimy, głównie takie które premiery miały już jakiś czas temu Ludzie może online są ale to tylko teraz w tym okresie takim jakim mamy Pózniej to już jak nic nie wymyślą to będzie kiepsko
Jednemu będzie pasowało jedno innemu drugie, prawda jest taka, że ani na Netflixie ani na Playerze ani na Hbogo nie znajdziesz wszystkiego. Moi znajomi np. mają kilka wykupionych kilka subskrypcji. Poza tym CDA jest ponad dwukrotnie tańszy i oferuje też gry dla dzieci. Dla wielu jak letni urlop to tylko na śródziemnomorskiej plaży ale w polskich górach czy nad polskim morzem też spotkasz tlumy.
Dnia 2020-04-10 o godz. 10:13 ~Pomyślotym napisał(a): > Jednemu będzie pasowało jedno innemu drugie, prawda jest taka, że ani na Netflixie ani na Playerze ani na Hbogo nie znajdziesz wszystkiego. Moi znajomi np. mają kilka wykupionych kilka subskrypcji. Poza tym CDA jest ponad dwukrotnie tańszy i oferuje też gry dla dzieci. Dla wielu jak letni urlop to tylko na śródziemnomorskiej plaży ale w polskich górach czy nad polskim morzem też spotkasz tlumy.
HBO 25 zł player tak samo, a CDA 20 zł to jak jest dwukrotnie tańsze? Raptem 20%, a oferta dużo konkurencyjniejsza.
Ech milo nie dość że naganiasz na spadki to jeszcze teraz robisz reklamę konkurencji? Na szczęście i tak nie ma znaczenia jaką tv masz w domu, bo ludzie i tak subskrybują CDA. Poniżej statystyki jeśli nie widziałeś.
Dnia 2020-04-11 o godz. 11:44 ~Początkujący napisał(a): > Ech milo nie dość że naganiasz na spadki to jeszcze teraz robisz reklamę konkurencji? Na szczęście i tak nie ma znaczenia jaką tv masz w domu, bo ludzie i tak subskrybują CDA. Poniżej statystyki jeśli nie widziałeś. > > > > https://m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/serwisy-vod-zyskaly-w-czasie-epidemii-liderem-netflix-przed-vod-pl-mocno-w-gore-ipla-player-pl-i-wp-pl > > > > https://m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/rosnie-zainteresowanie-platnymi-tresciami-w-internecie-serwisy-vod-ze-znacznym-wzrostem > > > > Następny raport za cały marzec w przyszłym tygodniu
Nie będę kolejny raz tłumaczył Tobie tego samego. Po razkolejny skopuję naszą dyskusję z innego wątku.
Dnia 2020-04-11 o godz. 11:30 ~Początkujący napisał(a): > Milo a co powiedzieć o Tobie? Piszesz, że chcesz odkupić akcje za 10-15 zł i wszędzie piszesz ze zyski za 1kwartal, będą niższe niż się oczekuje, że cena akcji nie odzwierciedla wartosci spółki, że nie warto subskrybować CDA, bo HboGo, które masz jest dużo lepsze i w końcu że ci którzy mają Premium CDA to dlatego, że korzystają z darmowego okresu próbnego. Ciekaw jestem czy zobaczę Cię tu jeszcze po 8maja jak spółka poda wyniki za 1kwartal 2020 :)
Ehhh znowu prostować Twoje manipulację...jest różnica między tym "że chcę kupić po 15", a tym co pisałem. Uważam, że taki kurs będzie do wakacji i wtedy będzie atrakcyjny i faktycznie, jeżeli będę miał wtedy wolne środki możliwe, że kupię akcje, ale nie jest to jakiś mój wielki inwetycyjny cel.
Wyniki za pierwszy kwartał będą niższe niż oczekiwano. Kurs w szczycie wystrzelił 230%, a nawet, jeżeli CDA zarobi na kryzysie to nie w pierwszym, a dopiero drugim kwartale.
"że nie warto subskrybować CDA, bo HboGo, "- pisałem, że CDA niejest konkurencyjne na tle reszty rynku pod względem contentu
" że ci którzy mają Premium CDA to dlatego, że korzystają z darmowego okresu próbnego"- pisałem, że w raporcie za pierwszy kwartał nie zobaczycie wielkich wpływów spowodowanych koronawirusem,bo większość nawet, jeżeli będzie płacić to dopiero od kwietni, czyli drugiego kwartału,. Pisałem również, że nie ma powodu się jarać samą liczbą ludzi online i informacjami o liczbie subskrybcji bo subskybcje to nie pieniądze- ludzie mogą nie przedłużyć darmowego okresu, albo założyć kolejne darmowe konto
Masakra tyle w Twoich postach, manipulacji i fałszowania przekazu, że mam wrażenie jakby z reporterem TVP dyskutował....mam nadzieje, że inni czytający, (zwłaszcza mniej doświadczenie) widząć jak zakłamujesz rzeczywistość nie będą traktowali poważnie tego co piszesz.
Ja to samo mogę napisać o tobie. Ty w ogóle nie bierzesz pod uwagę wzrostu ilości subskrybentów, kasy z reklam i co za tym idzie wyższej wartości spółki. Opierasz się na starych wskaźnikach dla których wartość spółki wynosiła 15zl za akcję. Nie chce mi się już dyskutować, wiesz swoje, a raczej chcesz żeby uwierzyć w "twoją prawdę" żebyś mógł skupić akcje po cenie sprzed epidemii. Pogadamy po 8maja, o ile jeszcze się tutaj pojawisz.
Przeczytaj raport- zysk z reklam jest marginalny. I tak nie biorę pod uwagę ilości subskrybcji bo to nie to samo co ilość złotówek na koncie. Zresztą nie ośmieszaj się...na prawdę myślisz, że paroma merytorycznymi postami na bankierze, które jedynie obalają Twoj mity probuję zrobić zwale na kursie o 50%...i tak opieram się na starych wskaźnikach bo jak na razie nie ma żadnych ekonomicznych przesłanek, które miałby wyznaczyć nowe. Znowu nie chcesz pamiętać, że giełda dyskontuje przyszłość.
Ty tak serio?! Konkurencja jak Netflix czy HBO wstawiaja seriale za setki milionow dolarow, jakiegos Wiedzmina, Ozark, filmy swietne, a Ty wyskakujesz z... Kapitanem Kabura :D Sorry, ale target gimnazjum sie konczy bo wiekszosc i tam korzystala z darmowego okresu testowego. Kabura buahahahhaaha
HBO jest wyjątkowo tandetne. Ubrali mnie za 25pln i nikt tego w domu nie ogląda. Napewno nie przedłuże umowy, szkoda pieniędzy. Ja czasami rzucę okiem na serial o maklerach z 1987, ale to i tak jest słabiutkie, chyba zrobione ood widza w USA. O netflixie się nie wypowiadam bo nie widziałem. Za to CDA zawsze w weekend odpalam i rodzina ogląda. Ostatnio "Nienawistną ósemkę " Tarantino.
Dnia 2020-04-10 o godz. 10:05 ~Wiesiek napisał(a): > HBO jest wyjątkowo tandetne. Ubrali mnie za 25pln i nikt tego w domu nie ogląda. Napewno nie przedłuże umowy, szkoda pieniędzy. Ja czasami rzucę okiem na serial o maklerach z 1987, ale to i tak jest słabiutkie, chyba zrobione ood widza w USA. O netflixie się nie wypowiadam bo nie widziałem. Za to CDA zawsze w weekend odpalam i rodzina ogląda. Ostatnio "Nienawistną ósemkę " Tarantino.
Ja z kolei założyłem darmowe HBO tylko po to, żeby Grę o Tron obejrzeć. Oferta mnie przekonała i już od prawie roku aktywnie korzystam.
Może i trudno ale ludzie siedząc w domach oglądają TV. Teraz to najlepszy czas na takie serwisy. Pokazały to wyniki Netflix'a w US. Tutaj coś nie gra z profilem portalu lub jak w przypadku CCC spekulanci grają na krótko.
Wszystko gra co pokazały rekordowe wyniki za 1q. Po prostu jesteśmy na uboczu rynku, spekuła tu nie zagląda, niecierpliwi sprzedają swoje akcje. Aby do raportu za 2 tygodnie.
Giełda to są tylko emocje. Dzisiaj dla przykładu biją sie o Datawalk +10%, który jest potwornie zadłużony i miał w 2019 10 milionów straty. CDA nie ma żadnego zadłużenia i w 2019 miał 10 baniek zysku netto i rekordowy 1 kwartał 2020. . A dzisiaj leci -10%. Jest jakieś logiczne wytłumacznie?? Z rynkiem nie wygrasz hehe. Datawalk też mam :)
W pakiecie premium z którego czerpią pieniądze sa tylko legalne produkcje za które odprowadzają grube tantiemy. A ktoś w otwartej strefie wrzuca pirata to jego sprawa, on wg prawa będzie się tłumaczył. YT też ma pełno piratów. Np. wszystkie płyty Metallicy sobie zgrałem z YT do samochodu i nie zapłaciłem ani grosza.
Ale każdy serwis ma z tym walczy. Może przyszłość CDA to wprowadzenie nowych weryfikacji co do dodawania 'contentu' do serwisu. Jednak na każdą weryfikację jest i obejście ( jak to w życiu bywa ). Musza chyba pokazać że im zależy na legalnych źródłach i nie zezwalają na nielegalne zamieszczanie utworów wizualnych.