Daremny system...moje historia w bossa jest of 2000....a to nie dla nas, a dla zdzieraczy podatkow :-)
Jestem na mega plusie....zrzucic, trzymac, pluc sobie w brode jak jutro poleci -33%
Jestesmy na GPW i na NC....tu sie dzieja rzeczy jak rzeka plynie od morza w gory :-)
A to mały ułamek moich pierwszych zakupów :) Początek 03,12,2001. Najnżej dokupione mam po 2,60 zł.A średnia 5.48 zł Od tego czasu dużo dywidendy w koszyku :P
Nie mam jej duzo,tak tylko jak pózniej było tanio to sobie dokupowałem gdyz wiedziałem ze jak wsadzę tam duże pieniądze to zamroze je na wieki.Wczesniej podałem bardziej od kiedy w niej jestem a srednia i tak nie wychodzi 5,50 a wyzej.To tylko czesc z historii.Jak pisałem wyzej,nie kupowałem aby nie mrozic kasy / początek w 2001 roku a to juz 19 lat z papierem no i sporo jeszcze bez podatku Belki / a tylko raz w roku moze cos dokupiłem z wolnych srodków na zamrożenie :) A pomyliłeś się o jedno zero.
19 lat to już z Tygryska urosłes w tygrysa chyba, ja jestem tu dużo później ale obserwuję papier i nim handluje, miałem różne wolumeny ale nigdy nie spadły do zera, teraz też nawet jak coś uplynnie to nie w całości, może będzie wezwanie że tak wybiło ??
wg mnie najtańsza spółka na new connect , jedna chyba z 2 które regularnie wypłacają dywidendy od lat. firma z majątkiem 260mln wyceniona na niecałe 50mln , która w kasie ma około 10mln gotówki. każdy kwartał zyskowny, idealna firma dla longterma pod dywidendy lub sprzedaż za kilka lat. Firma też generuje prąd w całkiem przyzwoitych ilościach ze źródeł odnawialnych - biogaz ( produkt uboczny działalności podstawowej. Niestety firmy nie ma w sprzedaży, nikt nie oddaje po tych cenach, na kryzys idealna firma bo samemu można skupić całą podaż akcji i zatrzymać spadek lub dokupić tanio i później podnieść cenę. Wg, wartość godziwa to około 20zł, ale patrząc na to, że inne firmy na NC to kwalifikują się do upadłości w najbliższym czasie, połowa firm nawet nie ma przychodów na działalności podstawowej powyżej 1mln rocznie czyli tyle co średni spożywczak osiedlowy. Pozdrawiam Myślących