Nowa gra na bazie starej z przed 20 lat. Myślicie, że to wypali?
Mają na to ekstra 1 mln zł, więc spółka mocno się trzyma. Panowie, chyba czas iść dalej. Obecnie jest to najtańsza spółka gamingowa na NC, a potencjał ma większy niż połowa z obecnych.
Spółka z potencjałem, ale na akcjach od dawna prawie nic się nie dzieje. Można tu ulokować środki ale w najbliższej przyszłości tu się chyba niewiele zmieni. Zawisłem tu na dłuższy czas ale nowych środków tu nie lokuję, gdyż są inne spółki które pozwolą w tym roku dobrze zarobić.
Żeby były obroty musi się coś w spółce dziać. Np. Tworzenie produktów, wyniki sprzedaży tutaj głównie są ludzie którzy włożyli pieniądze i się boją wyjąć licząc, że się odbije i nie stracą. ;) Są ludzie którzy na różnych eventach lobbują tą spółkę zachwalając jaka to perełka i diamencik, ale zaglądając w papiery i wyniki widać coś innego. PS Wątpię żeby wydanie 2 części gry której nikt nie zna i nie była nawet trochę dobra jakkolwiek korzystnie odbiła się na wynikach finansowych. Co z grą Cafe Z? Co z innymi grami? Niby MagicNations na Switcha, ale są jakieś wyniki? Magic Nations na tablety i telefony miało przynieść zmianę, wcześniej Magic Nations miało podnieść firmę, wcześniej Inside Grass... Caveman Chuck... Gry się nie sprzedają, bo nikt nie myśli o tworzeniu ich w sposób który sprawi frajdę graczom. Główne osiągnięcie w przypadku tych gier to to, że się odpalają(chociaż nie zawsze).
Mój znajomy prowadzi jednoosobową firmę, Tworzy gry mobilne - w okolicy jednej gry rocznie, zarabia tylko i wyłącznie na reklamach i kosmetyce, jego gry skupiają się na gameplay-u i przyjemnośći z gry. Jego jednoosobowa firma ma przychody wielokrotnie wyższe od tego tworu, przy praktycznie zerowych kosztach. Jego firma jest kilkaset razy bardziej rozpoznawalna od tej firmy mimo zerowych wydatków na marketing, wiecie dlaczego? Tworzy dobre gry.
Według mojej skromnej opinii wiele lepszą opcją byłoby przejście nawet na taki CDP Red, bo ich kurs spadł ostatnio dość mocno, a po wyjściu Cyberpunka praktycznie mogę zagwarantować wzrost o jakieś 20-30%. Nie polecam, widzę co się tutaj dzieje.
Znam ludzi którzy tam pracują i wiem jak wygląda sytuacja. Ponoć ostatnio zaczęli płacić na czas, ale nadal można kupić ich długi na giełdzie.
Misiu kolorowy premiera to miała być w czwartym kwartale 2021, a później 9-tego kwietnia, zaś po tym co pokazują na facebooku to może i będzie we wrześniu, ale 2025.
Dnia 2022-05-28 o godz. 19:07 ~Bob napisał(a): > Znowu Gracz myśli, że ktoś się nabierze na jego farmazony.
Czyli twierdzisz, że premiera nie była ani zapowiadana na 4 kwartał 2021, ani na 9 kwiecień. A może twierdzisz, że oni już tę grę mają, tylko nie pokazują wszystkiego, bo... no właśnie. Bo co? Po tym co pokazują na fb to oni ledwo zaczęli cokolwiek robić. No ale może się mylę, czas pokarze.
Wasz Misiu pochwalił się dzisiaj na LinkedIn, ze jeden z jego inwestorów zarobił 12 razy w ciągu 2 lat. Ciekaw jestem ile papierów pogonił po 20gr bez informacji do rynku. Oceniajcie go sami.