Dnia 2019-12-05 o godz. 15:50 ~Ali napisał(a): > Obrót na sesję był po 1 mln 2 mln akcji. > Teraz 75 tys sztuk , a najczęstszym ruchem, to kupno/sprzedaż 1 szt... > > Kto to wszystko pozbierał, a teraz śmieje się z niby notowań...
Iluzja z akumulacją po zejściu pod próg informacyjny 5%. Tego nie ma komu sprzedać a opłaty zjadają kasę. Trwają i czekają na cuda na patyku.
Masz tylko podgląd na te jedynki w pierwszym wierszu? To zobacz ile tysięcy sypaczy jest niźej na stronie sprzedaźy. Przecieź wiadomo, źe nikt nie kupuje 1 akcji po 1,03 a cenę jej zakupu ma wtedy bliską 5 zł. Jakby sprzedawał to byłoby coś ale jak kupuje dzisiaj po 5 zł to wiadomo, źe robi to sprzedający aby podbić kurs do góry i aby nabrać leszczy na kupno. Dziwię się, źe ktoś kupuje po takiej cenie więcej niź tysiąc.Pozdr
A po 150 tys w jednej sekundzie, [tak było], to leszcze z ulicy brali... Takie ruchy dostrzegalne były tylko przy ścisłym śledzeniu notowań. Ja mam akcje i wiem co się działo, ale jola z Luckiem akcji nie mają , ale w/g nich wiedzą lepiej...
> Ja mam akcje i wiem co się działo, > ale jola z Luckiem akcji nie mają , ale w/g nich wiedzą lepiej...
Jak pójdzie do lekarza ze wstydliwą chorobą to lekarz też wie lepiej a jej nie ma, więc wniosek jest jeden: nie łap chorób to lekarz nie będzie potrzebny :)
Dnia 2019-12-05 o godz. 16:00 ~Jola napisał(a): > Masz tylko podgląd na te jedynki w pierwszym wierszu? To zobacz ile tysięcy sypaczy jest niźej na stronie sprzedaźy. Przecieź wiadomo, źe nikt nie kupuje 1 akcji po 1,03 a cenę jej zakupu ma wtedy bliską 5 zł. Jakby sprzedawał to byłoby coś ale jak kupuje dzisiaj po 5 zł to wiadomo, źe robi to sprzedający aby podbić kurs do góry i aby nabrać leszczy na kupno. Dziwię się, źe ktoś kupuje po takiej cenie więcej niź tysiąc.Pozdr
To mój broker mnie kantuje :)) bo bierze więcej za minimalną wartość transakcji chyba że chciałeś napisać: 1,03+5=6,03 zł. Kto kupuje po 1 sztuce ma pewnie więcej w portfelu i zmiana ceny to zmiana wyceny portfela.
Jak masz Lucjusz duźe obroty to marźa maklerska brokera jest niska i zawsze moźna negocjować. My mamy niską -:)))) Ale to nie zmienia faktu, źe nawet 2000 akcji czy 5000 akcji moźna kupować aby sztucznie podbić kurs gdy chce się wywalić 50.000 czy 100.000 akcji. A znając źycie to jest ten problem obecnie.
Mówiąc brutalnie na giełdzie w takich chwilach dominuje prawo silniejszego, prawo przymusu. Nie ma chętnych na wyjście w odpowiednim czasie sygnalizowanym przeze mnie około 1.07 to niestety prawo przymusu zmusi te dziesiątki tysięcy akcji wyrzucić po duźo niźszej cenie od złotóweczki. I czy to będzie dziesiaj, jutro czy w poniedziałek lub dajej to niewaźne.
Dnia 2019-12-05 o godz. 16:38 ~Jola napisał(a): > Mówiąc brutalnie na giełdzie w takich chwilach dominuje prawo silniejszego, prawo przymusu. Nie ma chętnych na wyjście w odpowiednim czasie sygnalizowanym przeze mnie około 1.07 to niestety prawo przymusu zmusi te dziesiątki tysięcy akcji wyrzucić po duźo niźszej cenie od złotóweczki. I czy to będzie dziesiaj, jutro czy w poniedziałek lub dajej to niewaźne.
Obroty mniejsze niź warta moja kilkuletnia fura. Z taką forsą jak obroty to Gruby rzuca na jeden raz a ktoś tutaj pisał źe widział kiedyś rzut nawet po 150 tys. To juź historia. Będzie powrót ale późną wiosną, teź w okolicach okresu świątecznego ale dopiero w 2020 r. Zbankrutować nie zbankrutuje ale niestety dojdzie znacznie niźej. Kupować nikt nie zabroni.Pozdr
No Kewinku ostrzegałam. A Ty ten scenariusz do kemedii świątecznej dalej piszesz. Kto był mądry inie słuchał to sprzedał nie teraz po rekomendacji dzisiaj i w przyszłym tygodniu (dalej) ale sprzedał w tym czasie, gdy ja informowałam, czyli mniej więcej na poziomie 1,07 zł. Kto mnie słuchał ocalił masę kapitału, kto nie słuchał musi zamrozić kasę do ok. sierpnia 2020. Ja mam więcej optymizmu niz BM BOŚ. Będzie podwójny dołek a potem za pół roku będziemy się jeszcze cieszyć -:)))))) Późną wiosną 2020 będzie ponowna rekomendacjs i myślę, źe będą juź powody, by przypuszczać wzrosty ceny akcji po zaliczeniu tego podwójneho dna. Teraz cieszymy się prezencikami. Do poniedziałku. Pozdr
Chłopie ty myślisz,że powodem dzisiejszej obsuwy byla rekomendacja.Ona (choć znana od kilku dni) była jedynie narzędziem.
Nikt poważny anali nie słucha ,tymbardziej z BOŚ-ia.
Taką analizę zwykły forumowicz może napisać.Przekłamania a pozom analizy żenujący
Bo to nie analiza