Skąd decyzja, aby kupować właśnie teraz, skoro mogą shortować do raportu Idea i Holdingu jeszcze? Mamy ponad 2 tygodnie do publikacji raportu. Może bujać mocno do tego czasu ;)
Dnia 2019-10-29 o godz. 17:35 pjona napisał(a): > Skąd decyzja, aby kupować właśnie teraz, skoro mogą shortować do raportu Idea i Holdingu jeszcze? Mamy ponad 2 tygodnie do publikacji raportu. Może bujać mocno do tego czasu ;)
Ja rafcyka rozumiem, ponieważ: 1. Getin jest w trendzie wzrostowym z bardzo dużym prawdopodobieństwem wyjścia górą z trwającej obecnie formacji konsolidacji. 2. Kupuj plotki sprzedaj fakty. Kiedy oczekiwany dobry raport stanie się faktem wówczas będzie czas na realizacje zysków.
Na realizacje jeszcze za wcześnie ale faktem jest ze istnieje duże prawdopodobieństwo przyspieszenia wzrostów w najbliższych tygodniach, wiec kiedy kupować jak nie teraz?
Dnia 2019-10-29 o godz. 18:13 yoggi napisał(a): > Na realizacje jeszcze za wcześnie ale faktem jest ze istnieje duże prawdopodobieństwo przyspieszenia wzrostów w najbliższych tygodniach, wiec kiedy kupować jak nie teraz?
można zrealizować zysk z części pakietu po mocnym wzroście i ......odebrać niżej.
Idea Ukraina to nie Idea PL - tutaj due dilligence może być bardzo pozytywnie zaskakujące i to w niecałe 2 miesiące. tu jak ktośjest zdecydowany, to nie ma na co czekać, bo pociąg odjedzie... :P
Skąd na forum to przekonanie że jak fundusz gra na short to musi spadać a jak na long to musi rosnąć. Zobaczcie sobie wyniki setki różnych funduszy i zobaczcie jak nie potrafią zarabiać. Jak niewiele jest dobrze zarządzanych. Przypomnijcie sobie kiedy fundy były na longach na GTN i na GNB a kiedy sprzedały. Fajnie zarobiły co nie? Prawdziwi znawcy tematu.
buahahah . Ja nie wierze . Ale ci idioci na krótkiej poleca.
dostali info wczesniej na bank musieli być poinformowani, że Ci nie kupią idea banku i dlatego założyli krotką dodatkowo idealnie na 0,5 zeby postraszyc. mysleli ze tu dolne minus 30 % bedzie ... a to się jeszcze na górze zamknęło hahhaha
brawo Rafcyk . W sumie sam masz kilka razy tyle co te gamonie. ale ich przewieziemy.
Nie zastanowili sie nad jednym. Tutaj w akcjonariacie jest już ogromna większosc ludzi takich Jak Ja Rafcyk Staryznajomy.
My nie wywalimy akcji po jakims gorszym info . czekamy longterm. a jacys kółkowicze w stylu wemus z pakietem takim jakim Ja mógłbym się bawić czy ten jak on tam ma ... Znanyanal ... raz w góre raz w dól. maja akcji za 20 tys i zgrywają się :)
To akurat przeoczyli. bo akcjonariat się tu zmienił od lutego bardzo. hehehe ale ich przewieźli. czekam na wyjśie górą z trójkąta.
Na pewno jest tu ktoś znaczący jeżeli chodzi o posiadanie akcji pod progiem. Widać jak automat gra bardzo agresywnie zbierając akcje w kluczowych momentach, gdzie niby widac podaż, która nagle jest anulowana. Co będzie nie wiem, ale tu podejście kursu stabilnie pod 2 zł jest możliwe bardzo szybko. Nawet jeżeli temat sprzedaży Idea UKR nie wyjdzie, to prasa jasno podsumowała ile to jest warte w porównaniu z transakcjami na rynku. 1 mld to nie w kij dmuchal szczególnie, że GH to nie tylko rynek ukraiński. Pozostaje nie wyceniona Rosja, Rumunia czy Białoruś
Po 2 zł sypanie? :p przecież ostatnio z byle powodu poszło na 2,73zł, a teraz mamy 10x lepszą sytuację. Wtedy były plotki i oczekiwania. Teraz fakty poparte wynikami. To nominału dosięgnie w przyszłym roku