Tak podejrzewam. Częsć ma PKO TFI, częsć PZU, i pewnie dogadali z kimś reszte, zatem mają już 66%. Chyba już są tak pewni przejęcia, że nie chcą przepłacać. Moim zdaniem promocja się skończyła
Przymusowy wykup jak zrobią to muszą dać najwyższą cenę z wezwań przez ostatnie 12 miesięcy. chyba że przymusowy zrobią za kilka lat i równocześnie zdołują cenę. Wtedy jednak trzeba będzie przeprowadzić odpowiednią politykę informacyjną jak to taka poważna spółka doi drobnych akcjonariuszy...
moim zdaniem , mają problem z zapisami i tym posunięciem chcą zmotywować akcjonariat pytanie czy takie postawienie sprawy jest zgodne z przepisami prawa . mam nadzieję że nie tak jak poprzednio wezwanie zakończy się niepowodzeniem pozdrawiam
nie no, bankrucie, z pewnością masz rację w tym poście - profesjonalna firma finansowa robiąc transakcję za kilkaset mln zł, związana z największym bankiem w PL, jednym z największych krajowych biur maklerskich i mając do współpracy topowe kancelarie prawne z pewnością źle przeczytała ustawę o ofercie i postępuje niezgodnie z przepisami ;) Napisz chłopie swój nr komórki, albo emaila, to sam prezes Jagiełło się niezwłocznie odezwie, abyś mu wyłożył właściwą wykładnie przepisów i pomógł wyjść z bagna na jakie wprowadzili go niekompetentni podwładni...
imho na więcej niż 23,75 zł w krótkim terminie nie ma szans. Już widać na GPW w którym kierunku kurs będzie zmierzał po zakończeniu wezwania. Jeżeli jesteś jakoś mentalnie związany ze spółką i chcesz w miej zostać na dłużej to złóż dzisiaj zapis i równocześnie odkup analogiczny pakiet na GPW za te ok. 20 zł. Na każdej akcji będziesz do przodu ze ~3 zł. No i jeżeli PKO Leasing będzie wyciskało mniejszościowych, to też za 23,75 zł - ale czy to będzie i ewentualnie kiedy, to bardzo trudno powiedzieć - aby oszczędzić ułamki % na prowizji maklerskiej, to zdecydowanie nie warto ryzykować.
w sumie dobrze rozumujesz , oczywiście pod warunkiem , że tym razem wezwanie dojdzie do skutku . już nie długo będziemy znać odpowiedź na tą wątpliwość . pozdrawiam
przyznaję szczerze że nie wierzyłem w powodzenie wezwania mam nadzieję że zdecydowana większość zrobiła na PCM dobry interes ja czekam na przymusowy wykup pozdrawiam
w sumie ja też nie sądzę aby tak było ; ale przy przymusowym . były już przypadki składania pozwów przez wyciskanych którzy twierdzili że cena wykupu nie odzwierciedla wartości godziwej . czy ktoś się orientuje jaka powinna być zgodnie z przepisami sekwencja działań ze strony PKO Leasing ? pozdrawiam