Ciekawe co na to PKO Leasing? Czy będą dalej walczyć? Przelicytowali ich o 0,25zł/akcje więc wydaje mi się, że nie powinni odpuścić. Do końca dnia sprawa powinna być jasna.
Chociaż tak się zastanawiam, czy oferta PSC III pomimo wyższej o 0,25zł ceny jest faktycznie lepsza dla funduszy. PKO Leasing chyba zrzekł się warunków? (poprawcie mnie jeśli się mylę) a w wezwaniu konkurenta są pewne warunki i do tego PKO Leasing szybciej jest w stanie kupić akcje. W sumie nie zdziwię się jak dziś, rzutem na taśmę PKO Leasing wyrówna cenę do 23.25 zł i skończy się licytacja. Zobaczymy czy dobrze kombinuję.
jak pko leasing dziś podniesie cenę do 23,25 to w jaki sposób ja drobny inwestor mam zdążyć się zapisać... przeciez to jest w praktyce niemożliwe!!!!!!!!!!!!!!
Jeśli masz rachunek w domu maklerskim organizującym zlecenie to zdążysz w innym przypadku musiałbyś mieć dokument potwierdzający, że jesteś właścicielem akcji (z Twojego DM) i udać się z nim do DM prowadzącego wezwanie.
Pko zrzekl sie tylko warunku refinansowania dlugow. Fundusze zdaza sie zapisac nie ma obaw ☺. Drobny moze miec troche klopotu ale drobny moze sprzedac w przyblizonej cenie na rynku.
Dzięki za poprawkę. Dokładnie, musimy pamiętać, że fundusze często są akcjonariuszami (w wielu spółkach) siedzącymi przy jednym stole i pewnie znają się po imieniu, więc informacja do nich szybko dociera.
Lista biur jest w tresci wezwania. Jak ktos juz ma zaswiadczenie I nie mieszka gdzies daleko od biura wzywajacego to sie zapisze nawet w ostatniej godzinie. A jak ktos nie podja jeszcze dzialan to juz za pozno. Fundusze to juz maja ludzi od tego I byc moze moga to zrobic nawet faxem czy jakos inaczej I dla nich to nawet tzw pani w okienku poczeka
viki, tylko musisz pamiętać, że Twoja odpowiedź na wezwanie nie musi oznaczać, że bezwarunkowo sprzedasz akcje po tej cenie. Wezwanie może nie dojść do skutku z powodu np. zbyt małej liczby zapisów.
Rozumiem ale liczę że cena może być jeszcze podniesiona i proszę podajcie mi te biuro które obsługuje wezwanie jeszcze raz serdecznie DZIĘKUJĘ I POZDRAWIAM
Wezwanie ogłoszone przez PSCIII realizowane jest przez Pekao Investment Banking. Jeśli liczysz jeszcze na podniesienie ceny to pamiętaj, że Hitachi się wycofało, a zapisy na wezwanie PKO Leasing kończą się dziś (jeśli nic się nie zmieni).
PSC III podniósł cenę w wezwaniu na 100 proc. akcji Prime Car Management do 23,25 zł z 20 zł wcześniej - poinformował pośredniczący w wezwaniu Pekao Investment Banking. Zapisy w wezwaniu mają rozpocząć się 13 marca i potrwać do 15 kwietnia 2019 roku.
Coś tu śmierdzi - https://www.bankier.pl/wiadomosc/KNF-Zmiany-ceny-w-wezwaniu-przed-rozpoczeciem-zapisow-moga-byc-oceniane-jako-manipulacja-7644328.html
i teraz w wezwaniu PSC nie ziszczą się jakieś warunki i się okaże że nikt nie kupi, a kurs posypie się na 10-12zł niezłe tu machloje i manipulacje się odstawia od listopada, szok