patrzac realnie o powodzeniu wezwania mogą zdecydowac tylko fundusze. One nabywały akcje po ok 40 zł a wiec nie oddadza za mniej. Oczywiście mozna ta cene pomniejszyc o dywidendy i realna cena ich wyjście to 30 - 34 zł i do tylu bedzie podbita cena w wezwaniach o ile ma sie ono udać. Wg mnie wygra PKO bo nie liczy sie z kasą a po za tym podpompuje kase państwowego fundusz PZU umoczonego w akcje. .
Tak czy inaczej to będzie najlepsze wezwanie w historii GPW i długo takiego nie będzie !!!
Ktoś wspominał że jest jeszcze 4 zainteresowany PCM ale to wg mnie czysta fantastyka.
Fundusze puszczaly juz nie taki rzeczy I w nie takich cena dla nich to okazja ide o zaklad wszystki puszcza swoje akcje. I bedzie 90 procent kupione I przymusowy. I ze za malo zarobilem tu to czekam niech jeszcze troche cena spadnie I odkupie zeby oddac w przymusowym. 2 zl to 10 procent piekny zysk.
Wyczytałem ze to psc w 2014 roku kupiło udziały w bikbroker którego siedziba znajduje się w tym samym miejscu co pcm. Kto wie czy nie będzie jednak podbitki w pn
Co tu sie wydarzy nikt juz nie jest w stanie przewidziec. Jest opcja ze nikt nie kupi a cena zleci bardzo duzo I gwaltownie. Albo psc kupi po prostu w tej cenie I koniec histori.
Jest też opcja, że skoro fundy nie oddały po 23 to i 25 groszy może ich nie przekonać. Wzywający musiałby podnieść cenę. Nie mniej na ta chwilę pozostał sam na polu walki i niewykluczone, że więcej nie da. Zastanawiam się czy ktoś z pozostałych wezwań przed końcem tego się nie uaktywni ponownie ale to już chyba mało prawdopodobne.
I to jest bardzo realny scenariusz. Spółka jest warta 22-23 PLN i ani grosza więcej a wyniki raczej będą kiepskie na koniec marca.jedynie pcm ma realny interes aby przepłacać ale może nie będzie trzeba
Nie ma co pisać, że na bank fundy nie oddają, bo kupiły drożej- fundusze niejednokrotnie oddawały sporo niżej - patrz Integer, Inpost. Z drugiej strony nie dałbym 100%, że będzie 90% i przymusowy wykup. Moim zdaniem do 90% zabraknie kilku/kilkunastu procent. Co do ceny to najprawdopodobniej w poniedziałek się wszystko wyjaśni. Jak nie będzie kontroferty ze strony PSC to znaczy, że kurs wyżej już raczej nie będzie. Nie zmienia to faktu, że historia z wezwaniami na PCM to jedna z najciekawszych batalii o przejęcie kontroli w spółce, w całej historii GPW.
w necie jest info ze Hitachi rak temu kupił inna firmę leasingową w Polsce (Planet Car Lease) z flotą 10 tyś aut. Nigdzie nie mogę odszukać zapłaconej ceny. Dlatego uważam że Hitachi najbardziej zależy na PCM które ma około 50 aut.
wrocą bo im najbardziej zalezy. Zobaczą jak i kto bedzie podbijał ponad 23 PLN Ciekawy artykuł: https://strefainwestorow.pl/artykuly/spolki/20190118/wezwanie-akcje-prime-car-management
Skoro maja nawiększe kompetencje i najwiecej kasy to wynika ze ci o przebijaja to idioci a tak nie jest. Firmy mające zaplecze finansowe na samym zrefinansowaniu zadłużenia są jakies 50 - 60 baniek rocznie do przodu.