Skoro pko podniosło cene do 23zl dzisiaj to kto zdazy do pon czyli 25 zglosic do swojego maklera dyspozycje o zlecenie zablokowania akcji do sprzedania akcji dla pko. Czy moga wydluzyc date? Przeciez liczy sie D+2 na rozliczenie akcji. Moze ktos mi to wytlumaczyc
No wlasnie. To nie fair.
W pierwszym wezwaniu PKO cena była ok 12,00 zł.Logiczne wydaje się więc to,że nikt o zdrowych zmysłach nie odpowiedział na to wezwanie ponieważ cena na rynku to 20,00++.Dziś podnieśli cenę do 23,00 ale termin zapisów upływa w poniedziałek.Nikt nie zdąży odpowiedzieć na te wezwanie skoro obowiązuje termin rozliczenia d+2.Macie jakieś pomysły w tej kwestii???
Te wezwania to jedna wielka niepotrzebna i skomplikowana kombinacja.Blokada na kontach, terminy rozliczeń (d+2),świadectwa depozytowe (opłata w dm 50,00 zł) + bieganie do dm przyjmującego zapisy w imieniu wzywającego.
Wstawiliby batona na kupnie 23,00 i każdy by im się wysypał bez zbędnych formalności
Jak nikt nie zdazy? Wszyscy zdaza tylko nie ci co kupili dzis czy wczoraj ale kogo obchodzi ten promil akcji? Pozostali moga spokojnie w poniedzialek ze wszystkim zdazyc. Tak samo jak ktos soe zapisal do hitachi .
Właśnie ja kupiłem 21 czyli w czwartek. W poniedziałek minie D+2. Co teraz mam zrobić, średnia z jaką kupilem jest pow. 21.5. Biuro maklerskie oddalone odemnie o 60km.Nie wiem czy na miejscu wystawia mi zaświadczenie? Prosze o rade
Nie rozumiem też zachowania kursu skoro chcą skupić 100% z rynku to czemu nie wystawia batona na kupnie po 23. Nawet takie plotki jak ja majac akcje muszą je skupić....